mzv.cz (MZv ČR)
Internet a telefony  |  29.03.2022 14:33:00

Česko-bavorská konference ke kybernetické bezpečnosti 27. dubna v bavorském Chamu

Česko-bavorská konference ke kybernetické bezpečnosti 27. dubna v bavorském Chamu

29.03.2022 / 14:22 | Aktualizováno: 29.03.2022 / 14:33

Rekordní škody způsobené kyberútoky a také rekordní investice do ochranných řešení - kybernetická bezpečnost se stala i v Bavorsku jednou z priorit, což představuje příležitost pro české firmy a také pro spolupráci českých a bavorských vědeckých a státních institucí. „Česko-bavorská konference ke kybernetické bezpečnosti“ poskytne 27. dubna příležitost pro navázání této spolupráce.

Kybernetická bezpečnost se stala i v Bavorsku jedním z klíčových témat. Počet kyberútoků na bavorské firmy v období koronavirové pandemie výrazně vzrostl. Dle průzkumu místní obchodní komory se již více než jedna třetina firem stala obětí kybernetického útoku. Zasaženy byly nejen velké koncerny, ale i řada malých podniků. Celkově v Německu dle studie Svazu Bitkom způsobily kyberútoky v roce 2020 škodu ve výši 223,5 mld. eur – více než dvojnásobek ve srovnání s rokem 2019.

Bavorské firmy výrazně zvyšují investice do ochrany svých systémů. Bitkom odhaduje za rok 2021 investice firem do kybernetické bezpečnosti v Německu na rekordních 6,2 mld. eur. Mnoho firem hledá vhodné poskytovatele ochranných řešení a aplikací, což představuje příležitost pro české firmy.

Generální konzulát ČR v Mnichově pořádá spolu s Bavorskou státní kanceláří, platformou Bayern Innovativ, Česko-bavorskou vysokoškolskou agenturou a Obchodní komorou Regensburg Česko-bavorskou konferenci na téma kybernetické bezpečnosti, která se bude konat 27. dubna v bavorském Chamu. Setkání se zúčastní unikátní sestava zástupců firem, výzkumných a vědeckých center a také státních institucí. Z vědeckých institucí přivítáme mimo jiné profesora Dominique Schrödera z Univerzity v Norimberku, profesora Stefana Katzenbeissera z Univerzity v Pasově a zástupce českých firem, dále též MUNI a ČVUT. Ze státních institucí se zúčastní např. zástupce z bavorského Státního úřadu pro IT bezpečnost.

Konference představuje jedinečnou možnost pro české poskytovatele kyberbezpečnostních řešení představit své produkty potenciálním zákazníkům. Dále je také příležitostí pro české vědecké a státní instituce navázat kooperaci s bavorskou stranou a podělit se o vzájemné zkušenosti a postupy.

Setkání se koná za finanční podpory Ministerstva průmyslu a obchodu ČR v rámci programu projektů ekonomické diplomacie Ministerstva zahraničních věcí ČR. Hlavním tématem konference jsou kyberbezpečnostní řešení v oblastech autonomní mobility a smart technologií. Tyto dva sektory mají velký inovativní potenciál a jsou zároveň zvlášť náchylné na kybernetické útoky.

V případě zájmu o účast nás prosím kontaktujte na e-mailovou adresu: jan_kreuter@mzv.cz.


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688