olomouc.eu (Olomouc)
Z regionů  |  28.03.2022 12:08:45

Olomouc má databázi volnočasových aktivit pro rodiny s dětmi z Ukrajiny

Olomouc má databázi volnočasových aktivit pro rodiny s dětmi z Ukrajiny

28. března 2022 (po)

Ukrajinským rodinám, které uprchly před ruskou agresí do Olomouce, pomůže zmírnit útrapy války další solidarita. Má podobu nabídek na trávení volného času, které připravují nejrůznější organizace a pomáhá jim i město Olomouc. Ucelené informace o nabídkách je teď možné najít v jedinečné online databázi Yarmarok Myru.

„Solidarita Olomoučanů a jejich snaha pomáhat tam, kde je to třeba, je obdivuhodná. I u nás už se hromadí nabídky mnoha neziskových organizací i zájemců ze soukromého sektoru, kteří chtějí nabídnout pomoc, ale třeba nevědí, jak tuto informaci dostat na potřebná místa. To, že vzniklo centrální místo, kde se tyto nabídky nemateriální pomoci mohou scházet, je skvělé a my se k jeho vytváření, a hlavně informování o něm, velmi rádi připojujeme,“ říká náměstkyně olomouckého primátora Markéta Záleská.

Po zajištění nezbytné prvotní humanitární pomoci totiž následuje potřeba nějak smysluplně vyplnit čas. Nabídka volnočasových aktivit, vzdělávacích i sportovních kroužků nebo komunitních aktivit je velice důležitá a proto má velkou podporu i ze strany města. Shromažďování a administrování takové nabídky na jednom místě má význam nejen pro organizace, které pomoc nabízejí, ale zejména pro ukrajinské uprchlíky, kterým takto souhrnně podané informace o možnosti trávení volného času v Olomouci velmi pomohou zorientovat se v životě v novém prostředí.

„V reakci na příchod tisíců uprchlíků do Olomouce nabídla řada sportovních, kulturních i vzdělávacích organizací aktivity pro děti a rodiny. Aby si každý v komunitě mohl vybrat to, co mu dává smysl, rozhodli jsme se vytvořit praktický a ucelený přehled těchto možností,“ popsala cíl iniciativy Dita Palaščáková z Nadačního fondu Univerzity Palackého. Kromě Statutárního města Olomouc se do iniciativy zapojil také internetový portál GIVT a Filozofická fakulta Univerzity Palackého.

Rodiny z Ukrajiny se v databázi například dozvědí, jaké existují sportovní kroužky, které galerie a muzea pro ně připravily vstupné zdarma, kde promítají animované filmy, na jakém místě vyměnit a získat oblečení nebo kde se mohou učit českému jazyku. V nabídce je ale také možnost napojení na dětskou lékařku poskytující péči ukrajinským dětem, psychologická intervence, duchovní podpora a další potřebné informace.

Nabídky se evidují na webu Pevnosti poznání, která také připravuje veletrh příležitostí Yarmarok Myru. Veletrh se uskuteční 3. dubna od 9 hodin v Laudonově sále.

Příloha

Fotografie:

| Poslední úprava: 28. března 2022 (po)

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688