Mladá Boleslav (mb-net.cz)
Z regionů  |  28.03.2022 00:00:00

Mladá Boleslav: V MHD platí od dubna nové výhodné tarify, lidé si je mohou zařídit od 28. března

Od 1. dubna budou v Mladé Boleslavi platit nové zvýhodněné tarify v městské hromadné dopravě. Rozhodlo o tom vedení města Mladá Boleslav. Nejvýraznější změnou je zavedení ročního jízdného za 1000 korun pro všechny cestující včetně studentů. Výhodnější jsou i kratší tarify. Všechny tarify jsou také nově neomezené, tedy platí v pracovní dny i o víkendech a svátcích. Tarify si mohou lidé zřídit s předstihem již od pondělí 28. března. "V současné těžké době se my ve vedení města snažíme lidem pomoci. A jedním z těch kroků je úprava jízdného MHD tady v Mladé Boleslavi," uvedl náměstek primátora Jiří Bouška.
Náměstek primátora Jiří Bouška u Dopravního oodniku MB.
Náměstek primátora Jiří Bouška u Dopravního oodniku MB.
 

 
 

Zároveň všichni starobní důchodci nově budou moci jezdit městskou hromadnou dopravou zdarma. Dříve této výhody mohli využívat pouze lidé nad 70 let. Nyní si může zažádat o tuto výhodu každý, kdo předloží důchodový výměr. Lidé, kteří již čipovou kartu mají zřízenou a patří do skupiny nad 60 let starobní důchodce, si nemusí o tuto výhodu žádat – sleva se jim automaticky nastaví sama.
V případě, že cestující nemá čipovou kartu, musí si ji nechat vystavit v informačním středisku. O navrácení peněz, které měli lidé "nabité" v elektronické peněžence pro jednorázové platby v MHD, mohou cestující zažádat kdykoliv od 1. dubna do konce června. Peníze se budou vracet pouze v hotovosti, a to v Infocentru dopravního podniku na autobusovém stanovišti (u Bondy centra).

Měsíční tarif pro veřejnost (640 ) a pro studenty (320 ) zůstává v nezměněné výši, nově budou od 1. dubna také neomezené – budou platit v pracovní i nepracovní dny. Ušetřit mohou lidé již od čtvrtletního tarifu, kdy zaplatí 800 (studenti 700 ) z původních 1600 korun. Nejvýraznější slevou je ale roční tarif za 1000 korun. Platný ceník bude na stránkách Dopravního podniku Mladá Boleslav www.dpmlb.cz uveřejněn během pondělí 28. března.

Cestující, který dosud využíval elektronické peněženky a nabité finance již nevyužije, protože si chce zřídit výhodný tarif, využije tyto finance při placení tarifu. V infocentru na autobusovém stanovišti doplatí pouze rozdíl mezi zůstatkem na kartě a cenou vybraného tarifu.

Zavedením ročního jízdného město pokračuje v podpoře kvalitní a dostupné mobility. Mezi lety 2017 a 2021 pořídilo díky vyjednaným evropským prostředkům 21 nových autobusů v hodnotě 135 milionů korun, které tvoří přibližně dvě třetiny vozového parku. Další dotační peníze město Mladá Boleslav investovalo do rozsáhlé sítě cyklostezek, podporuje také provoz sdílených kol, na kterých lze jezdit prvních patnáct minut zdarma. Dopravní podnik Mladá Boleslav přepravuje cestující na 21 linkách včetně dvou rychlolinek a speciální hokejové linky H. Vozový park tvoří dohromady 32 autobusů.

autobusy

 
Zveřejnil: Pavel Šubrt
Vytvořeno / změněno: 28.3.2022 / 28.3.2022

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688