Tisková zpráva (Tisková zpráva)
Akcie ve světě  |  15.03.2022 15:38:15

Moderna oznámila podání první dávky bivalentní posilovací vakcíny proti omikronu ve studii fáze 2

Moderna, Inc. (NASDAQ:MRNA), biotechnologická společnost, která je průkopníkem na poli léků a vakcín na bázi informační RNA (mRNA), 10. března oznámila podání první dávky bivalentní posilovací vakcíny proti omikronu (mRNA-1273.214) ve studii fáze 2. Vakcína je kombinací posilovací vakcíny společnosti Moderna proti omikronu (mRNA-1273.529) a vakcíny společnosti Moderna proti COVID-19 (mRNA-1273).

„S potěšením zahajujeme studii bivalentní posilovací vakcíny, která je kombinací našich vakcín proti omikronu a proti COVID-19. Platforma mRNA nám umožňuje rychle a pružně vyrábět vakcíny na míru cílené na nové varianty,“ uvedl generální ředitel společnosti Moderna Stéphane Bancel. „Naším cílem je být vždy o krok před virem. Připravujeme proto data a předáváme je zdravotnickým orgánům, aby se mohly včas připravit na podzimní očkovací sezónu.“

Studie, která je prodloužením předchozí studie, hodnotí imunogenicitu, bezpečnost a reaktogenitu jednorázové posilovací dávky mRNA-1273.214 u osob ve věku od 18 let po primární sérii dvou dávek mRNA-1273 a posilovací dávce 50 µg mRNA-1273, a to v odstupu nejméně tří měsíců od posilovací dávky mRNA-1273. Moderna plánuje zařazení přibližně 375 subjektů zhruba ve 20 studijních centrech v USA.

V USA zároveň probíhá studie fáze 2 posilovací vakcíny společnosti Moderna proti omikronu (mRNA-1273.529). Další samostatnou studii fáze 3 hodnotící mRNA-1273.529 provádí společnost Moderna ve spolupráci s britským National Institute for Health Research (NIHR) ve Spojeném království. Podle předpokladů má v této studii brzy začít podávání mRNA-1273.214.

Společnost Moderna začínala výzkumem a vývojem přípravků na základě informační RNA (mRNA). Během více než desetileté existence vybudovala portfolio různých klinických vakcín a léčiv v sedmi oblastech, rozsáhlé portfolio duševního vlastnictví v oblastech mRNA a lipidových nanočástic a integrovaný výrobní závod, který umožňuje rychlou klinickou a komerční hromadnou výrobu. Spolupráce s celou řadou amerických i zahraničních vládních i komerčních partnerů umožňuje společnosti Moderna provádět průkopnický výzkum i rychle rozšiřovat výrobu. Společné úsilí vedlo k nedávnému schválení jedné z prvních a nejúčinnějších vakcín vůči onemocnění COVID-19 vyráběné společností Moderna. Platforma mRNA společnosti Moderna staví na neustálém pokroku v základním i aplikovaném výzkumu mRNA, způsobu podání a technologie výroby, který umožňuje vyvíjet léčiva a vakcíny v oblasti infekčních onemocnění, imunoonkologie, vzácných onemocnění, kardiovaskulárních onemocnění a autoimunitních onemocnění. Americký vědecký časopis Science posledních sedm let řadí společnost Moderna k nejlepším zaměstnavatelům v oblasti biofarmacie. 



K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688