Středočeský (kr-stredocesky.cz)
Z regionů  |  10.03.2022 12:53:58

Téměř 3,7 milionů pro projekty z oblasti kultury schválila Rada Středočeského kraje

Sedm projektových záměrů pěti krajských příspěvkových organizací v oblasti kultury schválili krajští radní. Kraj přispěje částkou necelých 3,7 milionů korun.

Naší snahou je neustále zatraktivňovat nabídku našich příspěvkových organizací v oblasti kultury. Zlepšování technického stavu budov, rozšiřování nabídky návštěvnicky atraktivních instalací či například rekonstrukce poškozených historicky cenných objektů, to všechno jsou projektové záměry, které kraj financuje spolu s Ministerstvem kultury,“ uvádí Václav Švenda, radní pro oblast kultury, památkové péče a cestovního ruchu.

Opravy by se tak měla dočkat například tvrz v Hradeníně, kterou spravuje Regionální muzeum v Kolíně. Předmětem projektu je zastřešení severního křídla v areálu tvrze v Hradeníně, které je 30 let bez střechy. V prostorách tvrze se v budoucnu předpokládá vybudování nové expozice „Život drobné šlechty ve venkovském prostředí.“

Zachování kulturní památky odstraněním havarijních stavů a provedením celkové konzervace historických ocelových konstrukcí těžní věže Mayrau je cílem projektu Sládečkova vlastivědného muzea v Kladně. Také Galerie Středočeského kraje plánuje stavební práce. Jižní věž jezuitské koleje v Kutné Hoře, kde GASK sídlí, čeká oprava poškozené římsy a prejzy. Z dalších podpořených projektových záměrů můžeme jmenovat také například 3D virtuální prezentaci expozičních prostor Vlastivědného muzea Jesenice, které je pobočkou Muzea T. G. M. Rakovník, nebo projekt Teritoriem vlků, který pro letošní sezonu připravuje Regionální muzeum v Mělníce. Posledním podpořeným projektem je Vydání publikace Cesta předurčená osudem. Tu u příležitosti stého výročí narození malířek, sester Květy a Jitky Válových vydává Galerie Středočeského kraje. Představí v ní vybraný průřez životním dílem obou sester od 40. let 20. století.

Projekty se ucházejí o spolufinancovaní Ministerstva kultury ČR. Z celkových 11,7 milionů kraj přispěje částkou necelých 3,7 milionů korun

 



K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688