Tvarohový koláč z rýžového papíru
Máte rádi křehké tvarohové koláče, ideálně takové, v kterých je víc náplně než těsta :)? Tenhle se Vám bude líbit! Namísto klasického korpusu z pšenice jsme si tentokrát vzali na pomoc rýžový papír - výsledný koláč je tak úžasně lehký a šťavnatý a těsto chutná skoro jako listové!
10 plátků rýžového papíru
250 g tvarohu
100 g másla z vlašských ořechů
2 vejce
40 g kokosového cukru
Předehřejeme si troubu na 220 stupňů. Rýžový papír si namočíme do vody, aby se s ním dobře pracovalo a vyskládáme s ním dno a boky dortové formy. Zbylé suroviny zpracujeme v robotu, nalijeme na "korpus" a pečeme do zlatova asi 45 stupňů. Krájíme ideálně až druhý den - na talíři zdobíme máslem a ořechy.
Koláč má nízký glykemický index, je plný bílkovin a zdravých tuků. Máslo z vlasšských ořechů svou jemně trpkou chutí výborně kontrastuje se sladkou náplní a výsledek je jednoduše fantastický :) Vyzkoušíte?
PS: Více podobných skvělých receptů najdete také v knize Závislá na čokoládě!
Nutspread.cz
Český výrobce 100% ořechových másel. Bez přidaného cukru, lepku nebo palmového oleje, pečlivě vybráno jenom z těch nejlepších ingrediencí. Široký sortiment, vynikající chuť i konzistence. S nízkým obsahem sacharidů a nízkým glykemickým indexem zasytí na dlouhou dobu a nerozkolísají hladinu krevního cukru. Zato obsahují velké množství hořčíku, zinku i železa, minerály a zdravé tuky.
Přesvědčte se sami, že i zdravé věci mohou skvěle chutnat.
Více informaci na: www.nutspread.cz
Poslední zprávy z rubriky Zdraví:
Přečtěte si také:
Prezentace
06.05.2024 Distributoři EG.D a Bayernwerk spustili projekt...
02.05.2024 SCHLIEGER loni zaznamenal čtyřnásobný nárůst...
Okénko investora
Petr Lajsek, Purple Trading
Olívia Lacenová, Wonderinterest Trading Ltd.
Průlomové partnerství: Microsoft a Stockholm Exergi budou dekarbonizovat
Miroslav Novák, AKCENTA
Štěpán Křeček, BHS
Michal Brothánek, AVANT IS
Jakub Petruška, Zlaťáky.cz
Ali Daylami, BITmarkets
Jiří Cimpel, Cimpel & Partneři