Tisková zpráva (Tisková zpráva)
Z domova  |  21.02.2022 10:35:12

Na Dvojce odstartuje magický Rok Dvojky


Již zítra nás podle numerologů čeká magické datum plné dvojek 22. 02. 2022. Ve spojitosti se symbolikou tohoto magického data spouští radnice Prahy 2 projekt Rok Dvojky – seriál kulturních, společenských a sportovních akcí. Projekt symbolizuje logo dvojité dvojky ve žlutočervených barvách, typických pro druhou městskou část.

Radnice prostřednictvím desítek akcí připomene historii Vinohrad, Nového Města, Nuslí a Vyšehradu, a také poodhalí plány do budoucna. Uživatele internetu čeká nový web, který slibuje, že bude oproti tomu současnému modernější a vizuálně i uživatelsky příjemnější.

Dvojka symbolizuje spolupráci, ohleduplnost, stabilitu a klid, a tak vnímám i Prahu 2, kde se skvěle žije. Máme za sebou těžké dva roky, které jsme se společně snažili zvládnout co nejlépe. Proto nás nesmírně těší, že se po dvou letech vracíme opět k normálu a společně s rozvolňováním se budeme moct opět potkávat. Letošní rok 2022 bude zkrátka patřit obyvatelům Dvojky a věřím, že si ho užijí. Příležitostí bude spousta od gastronomie, přes koncerty až po sport,“ uvedla starostka Prahy 2 Alexandra Udženija.

Rok Dvojky odstartuje 22. 2. 2022. Jako první proběhne na náměstí Míru od 12:22 hod. vernisáž panelové výstavy s názvem Dvojka pro každého. Informační grafický souhrn ukazuje pestrost života na Dvojce. Venkovní expozice bude na náměstí Míru k vidění až do 22. března.

Další doprovodnou akcí v rámci zahájení Roku Dvojky bude slavnostní ceremoniál k udělení titulů čestným občanům Prahy 2, který proběhne od 16:00 hod. v historických prostorách Novoměstské radnice.

Od 20:00 hod. se pak na nám. Míru na velkoplošné obrazovce uskuteční premiéra dokumentu o životě v Praze 2. Slavnostní den pak vyvrcholí symbolickým vysláním dvou světelných paprsků k nebi a přípitkem symbolickou dvojkou vína na Dvojce.

Význam magického data 22. 02. 2022

Numerologové jsou navíc toho názoru, že dvojka je symbolem štěstí, lásky, klidu, růstu, vytrvalosti a pozitivní energie. Jedná o palindromové datum - to znamená, že se čte z obou stran stejně. Dny s takovým datem se považují za dny štěstí. 



K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688