plzen.eu (Plzeň)
Zábava  |  18.02.2022 13:49:43

Kam v Plzni vyrazit o víkendu? Nabitý program plzeňských divadel. Pohádky, zábavná show nebo stopovačka

Kam v Plzni vyrazit o víkendu?

Sluneční paprsky už sice pomalu vykukují, ve vzduchu začíná být cítit jaro, na příjemné teploty a otevřené zahrádky si ale budeme muset ještě chvíli počkat. Zkraťte si chladné únorové dny v Plzni, ta si pro vás i pro tento víkend 19. a 20. února 2022 připravila zajímavé akce. Vyrazte třeba na zabijačku na ranč Šídlovák nebo do Lokálu v centru. Pokud vás láká spíše kultura, divadelních představení i výstav je tu k vidění opravdu mnoho. Nebo byste raději na něco exotičtějšího?

foto: A. Jarošová

foto: A. Jarošová

Nabitý program plzeňských divadel

Dokonalé útočiště a skrýš před nepříznivým počasím i tentokrát nabídne Divadlo J. K. Tyla. Velká scéna uvede v pátek činohru Každý má svou pravdu, v neděli budete svědky Soumraku bohů. Činohra Dortel se v sobotu hraje na Malé scéně a v neděli zde s dětmi zhlédnete muzikál Muzikantská pohádka. Nová scéna v pátek i v sobotu uvede muzikál Něco shnilého! a víkend zakončí opera Carmen. Na Podařený večírek neboli komedii o partnerských vztazích zajděte v pátek do Divadla Dialog, komedii Blbec k večeři si dáte v neděli v Divadle Pluto.

Pohádky, zábavná show nebo stopovačka

Malé ratolesti vezměte do kulturního centra Moving station, kam v 15 hodin dorazí nedělní pohádkový expres. Studio Damúza zahraje divadlo pro děti, loutkovou pohádku Golem na motivy starých židovských pověstí. Pohádku o nezkušeném indiánovi, kterému náčelník zadá tři nelehké úkoly, uvidí děti pěkně zblízka přímo na jevišti. Pádístepí, náčelník Bizonů dorazí do Divadla Alfa v pátek a v sobotu. Pokud vaše děti patří mezi mistry světa ve sbírání plyšáků, potěší je Michalovi mazlíčci, zábavná show Michala Nesvadby, která se odehraje v neděli ve Velkém sále Měšťanské besedy. Pokud byste raubíře raději provětrali venku, vydejte se na městskou stopovačku Kudypa dál? Rodinný kvíz, který děti seznámí s významnými a zajímavými místy v centru, zabere zhruba hodinku. Hrací karty si můžete zdarma vyzvednout v našem infocentru nebo stáhnout z tohoto odkazu. Úspěšní luštitelé si vyslouží malou odměnu!

Fronta nejen na banány v OC Plzeň Plaza

Durian, kaki, churma, liči a nashi. Tyto a další druhy exotického ovoce můžete v sobotu od 10 do 16 hodin ochutnat a nakoupit v OC Plzeň Plaza. Kromě čerstvého i sušeného tropického ovoce přímo od afrických farmářů bude na tomto trhu k dostání voňavé koření ze Zanzibaru, kvalitní čaje, džemy a mnoho dalšího. Vybavte se plnou taškou vitamínů a zatočte tak s jarní chřipkovou sezonou.

Michal Cihlář: Zátiší s hozenou rukavicí

Grafik Michal Cihlář, osobnost českého moderního linorytu, který vytvořil také originální image pražské zoo a obdržel prestižní Cenu Vladimíra Boudníka, vás zve na Zátiší s hozenou rukavicí. Výstavu můžete zhlédnout v Západočeské galerii v Plzni ve výstavní síni Masné krámy. Díla zde budou vystavena do konce srpna. Komentovaná prohlídka s Michalem Cihlářem proběhne 22. února od 17 hodin.

Výstavy: PAM a Výběr z hroznů

S výstavami se v Plzni doslova roztrhl pytel. Do 8. března můžete ve Smetanových sadech zhlédnout výstavu v rámci projektu Plzeňský architektonický manuál, která prostřednictvím 18 stezek představuje architekturu města v období 1914–1948. Před Studijní a vědeckou knihovnou se tak dozvíte urbanistické souvislosti i důležitost veřejných prostranství. Nebo se projděte do DEPO2015 na Výběr z hroznů. Dorazit mohou i ne-vinaři, tentokrát se totiž nejedná o festival vína, ale výstavu nejlepších klauzurních prací studentů Fakulty designu a umění Ladislava Sutnara ZČU v Plzni. Tato společná výstava tří ateliérů – Socha a prostor, Nová média a Malba – bude k vidění do 2. března denně od 10 do 18 hodin.

Masopustní zabijačkové hody

Období masopustu se nezadržitelně blíží, podle tradice bude zahájeno na tučný čtvrtek 24. února. Zkraťte si čekání a dopřejte si spoustu dobrot už tuto sobotu na ranči Šídlovák, kde se konají masopustní zabijačkové hody. Od 10 do 16 hodin si můžete zakoupit zabijačkové pochoutky, chybět nebude ani sladké pečivo a něco teplého na zahřátí. O hudební doprovod se postará skupina MHS a poté zpěvák Michal Šindelář. Nudu zažene šermířský turnaj, ukázka košuteckých hasičů a pro děti bude ve vyhřáté salaši připravena dílna a malování na obličej.

Zabijačka v Lokále pod divadlem

Poslední zabijačku letošní sezony si na sobotu připravil Lokál pod divadlem. Nenechte si ujít přehlídku tradičních pochoutek jako guláš, jitrnice, jelítka, ovar nebo tlačenku. Pokud toho na vás bude moc, nesmutněte a nechte si zabalit výslužku s sebou. Samozřejmostí je orosená plzeň i hruškovice od Žufánka. O sobotní oběd bude postaráno, začíná se v 11 hodin. K dobré náladě zahraje hudební uskupení Perla.

Svatební korzování

Blíží se magické datum 22. 2. 2022, letošní lákadlo organizátorů svateb. Pokud ale na žádnou svatbu nevyrážíte, běžte alespoň načerpat inspiraci na Svatební korzování – malý moderní veletrh. Koná se v kulturním prostoru Moving Station, jehož brány se otevřou v sobotu v 10 hodin. Na programu nebudou chybět workshopy, přehlídky svatebních šatů a vystavovat tu budou zajímaví dodavatelé, kteří toho mají aspoň trochu společného s pořádáním veselek. A pokud ještě nemáte vybrané místo obřadu, jděte se o víkendu podívat do překrásných Loosových interiérů. V jednom z nich se můžete vzít.

Text: Visit Plzeň


 

Zveřejněno: 18. 2. 2022, Adriana Jarošová

 
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688