pardubice.eu (Pardubice)
Z regionů  |  04.02.2022 00:00:00

Aplikaci Pardubice v mobilu už bude rok

4.2.2022 | Příští týden to bude rok, co Pardubice spustily městskou mobilní aplikaci s názvem Pardubice v mobilu. Za dvanáct měsíců si aplikace dokázala získat více jak 10 tisíc uživatelů, polovina z nich je přitom aktivní a aplikaci využívá pravidelně.

Pardubice v mobilu

„Celkový počet přesahující 10 tisíc uživatelů je pro mě příjemným překvapením, takové číslo jsem po roce od spuštění aplikace nečekal. Překonání desetitisícové hranice považuji za důkaz toho, že jsme se vydali správným směrem, co se způsobu komunikace s veřejností týče. Lidé evidentně chtějí být informováni i prostřednictvím mobilní aplikace, která nabízí řadu možností,“ podotýká náměstek primátora zodpovědný za oblast informačních technologií Petr Kvaš, podle jehož slov je druhou dosaženou metou také množství jednotlivých zhlédnutí, tedy kliknutí na jakoukoli dlaždici či notifikaci a podobně. „V tomto směru se nám podařilo dosáhnout dalšího vysokého čísla, počet zhlédnutí se totiž pohybuje v řádu milionů za rok. Mezi nejoblíbenější sekce přitom patří stream z kamer městského kamerového systému, aktuality, sekce dopravy či kalendář akcí a také informace o provozu MHD,“ dodává náměstek Kvaš.

Město by aplikaci do budoucna chtělo ještě více rozvinout a nabídnout uživatelům další možnosti. Jednou z nich by měl být dynamický jízdní řád pardubické městské hromadné dopravy. „Rádi bychom uživatelům městské hromadné dopravy v rámci aplikace nabídli, aby mohli sledovat pohyb autobusů či trolejbusů v reálném čase a mohli tak vidět jejich aktuální polohu, nikoli pouze jednotlivé jízdní řády s časy odjezdů a příjezdů,“ doplňuje za Dopravní podnik města Pardubic jeho ředitel Tomáš Pelikán. Druhým vylepšením by pak mělo být propojení městské mobilní aplikace se systémem inteligentního parkování, takže by uživatelé měli k dispozici také informace o volných parkovacích místech v rámci placených zón.

Pardubice spustily mobilní aplikaci uzpůsobenou pro iOS a Android v únoru 2021, zájemci si ji mohou zdarma stáhnout v Apple Store a Google Play nebo prostřednictvím univerzálního QR kódu, který je stejný pro obě platformy. Radnice navíc v souvislosti se spuštěním nové mobilní aplikace v minulém roce vyhlásila soutěž pro ty, kteří se ji rozhodli stáhnout do svého mobilního zařízení. Cena čekala na každého uživatele, který si aplikaci stáhl jako 300stý v pořadí a nyní se možnost vyhrát vrací. Další cena čeká na toho, kdo v pořadí obsadí pozici se samými jedničkami, tedy 11 111. příčku. Výherce pak bude o výhře informován opět prostřednictvím aplikace, kde zároveň obdrží instrukce o dalším postupu.

 

 

 

Tiskový úsek

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

03.02.2023Máme na to aplikaci - Olomouc v mobilu olomouc.eu (Olomouc)
21.07.2022Pardubice: Pernštejni jsou už jednou nohou zpátky pardubickykraj.cz (Pardubický kraj)



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688