Hradec Králové (hradeckralove.org)
Z regionů  |  24.01.2022 00:00:00

Hradec Králové podal podnět na zrušení dotační výzvy NSA

Minulý týden hradecký magistrát poslal své vyjádření na základě výzvy Národní sportovní agentury (NSA), která by měla v následujících dnech rozhodnout o žádosti města o dotaci na stavbu nového multifunkčního stadionu v Hradci Králové. Ve čtvrtek primátor Alexandr Hrabálek zaslal NSA zároveň podnět, aby tato dotační výzva byla zrušena.

„Po detailním rozboru podmínek programu ´Nadregionální sportovní infrastruktura´, v rámci kterého byla dotační výzva vyhlášena, naši právníci dospěli k závěru, že NSA ve výzvě porušuje zásadu rovnosti a zásadu zákazu neodůvodněné diskriminace. Současně i poslední události a informace z agentury, které se mimo jiné dostaly i na veřejnost, nás dále utvrdily v tom, že celá dotační výzva a proces hodnocení žádostí jsou v rozporu s právními předpisy. Proto jsme se rozhodli podat podnět k jejímu zrušení,“ říká primátor Hradce Králové Alexandr Hrabálek.

Hradecká radnice obdržela v pátek v podvečer 31. prosince od NSA výzvu, aby se do pěti dnů vyjádřila k připomínkám agentury k podané žádosti o dotaci na nový multifunkční fotbalový stadion. „Podařilo se nám domluvit termín na naši reakci do 20. ledna a dle dohody jsme vyjádření k podkladům, podle kterých by měla agentura rozhodovat o přidělení dotace, zaslali ve středu 19. ledna. Následný podnět ke zrušení této dotační výzvy je pak dalším logickým krokem města, které připomínky ze strany NSA považuje za diskriminační. Město svým projektem podmínky programu neporušilo. Celý proces hodnocení žádostí a rozhodování o dotacích je v režimu správního řízení, to je do doby jeho ukončení neveřejné. Podrobnosti a informace, které jsme měli možnost získat nahlédnutím do spisu, tedy zatím nemůžeme komentovat a dále rozvádět,“ vysvětluje náměstkyně primátora Monika Štayrová, která má na starosti oblast ekonomiky a dotací.

 Město Hradec Králové staví nový multifunkční stadion s kapacitou osm tisíc diváků s možností navýšení na 9300 míst. Po dokončení na jaře roku 2023 bude aréna splňovat parametry kategorie UEFA 4, což je i podmínkou jeho zařazení do nabídky stadionů pro utkání českých reprezentačních mužstev.


Kateřina Šmídová, tisková mluvčí
 
Zodpovídá: Mgr. Kateřina Šmídová
Vytvořeno / změněno: 24.1.2022 / 24.1.2022
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688