Královéhradecký (kr-kralovehradecky.cz)
Z regionů  |  07.01.2022 00:00:00

Hejtman svolal bezpečnostní radu Královéhradeckého kraje. Tématem byla připravenost na šíření varianty omikron

7. 1. 2022 Autor: Dan Lechmann

Bezpečnostní rada Královéhradeckého kraje projednala připravenost na další zrychlení epidemie covid-19 v souvislosti s šířením varianty omikron. V současné době je podle hygieniků v regionu nová varianta nákazy zastoupena v 15 až 20 procentech. Za posledních sedm dnů v kraji přibylo 1 998 nově nakažených.

V souvislosti s rizikem masivního šíření varianty omikron teď intenzivně jednáme o dalších krocích ve zdravotnictví, integrovaném záchranném systému, veřejné dopravě a dalších oblastech. Jsme v kontaktu s krizovými pracovníky obcí a zaslali jsme také apel na rozhodující firmy a organizace jako jsou vodárny, odpadové služby a další služby kritické infrastruktury, aby zvážily přijetí opatření, která zabezpečí služby a potřeby obyvatelstva a obecně chod celého regionu,“ informoval hejtman Martin Červíček.

 

Bezpečnostní rada projednala také povinné testování, které bude od 17. 1. probíhat na pracovištích až dvakrát týdně. Podle nově připravovaných vládních opatření by mělo dojít také ke změnám v karanténních opatření, kdy bude karanténa platit pouze pět dnů. V této chvíli se čeká na další kroky, které v příštím týdnu vláda schválí.

 

Statistika epidemie v regionu

 

V Královéhradeckém kraji za posledních sedm dnů přibylo 1 998 nových případů nákazy covid-19, o týden dříve testy za stejnou dobu prokázaly 1901 nově nakažených. Mezitýdně se tak sedmidenní nárůst zvýšil o necelých sto nových případů. Zatím však nejde o výrazný vzestup nově pozitivně testovaných osob. Před dvěma týdny součet nových případů za sedm dní činil 2 855.

 

Podle krajských hygieniků je v kraji zastoupena varianta omikron v 15 až 20 procentech případů.

 

Podle incidence, tedy počtu nakažených na 100 tisíc obyvatel za posledních sedm dní, v posledních dnech epidemie koronaviru v kraji zpomaluje. Dnes mírně klesla na hodnotu 363. V celé ČR sedmidenní incidence dnes činila 388.

 

Očkování pokračuje

 

V Královéhradeckém kraji se zvyšuje nabídka očkovacích míst. Aktuálně se v regionu očkuje na 11 místech v nemocnicích a dalších zdravotnických zařízeních. V regionu očkují ve svých ordinacích také praktičtí lékaři. O víkendu nabídku očkování bez předchozí registrace rozšíří na autobusovém nádraží v Nové Pace na Jičínsku mobilní očkovací tým.

 

V kraji zdravotníci aplikovali již 827 tisíc dávek vakcíny proti covidu-19. Alespoň jednou očkováno je 349 856 obyvatel kraje (63,5 %).

 

V kraji bylo dnes ráno 127 hospitalizovaných pacientů s covidem, z nich 27 na jednotkách intenzivní péče, před týdnem se v nemocnicích v kraji s covidem léčilo celkem 143 pacientů, 27 z nich na JIP.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688