Patria (Patria Finance)
Akcie v ČR  |  05.01.2022 14:14:27

Akcie vývojáře eMan loni vylétly o 146 %. Michal Košek po 11 letech střídá v čele Jiřího Horynu

Aktualizováno

Pražskou vývojářskou společnost eMan, zalistovanou na pražské burze START, počínaje novým rokem povede Michal Košek, jeden ze zakládajících členů firmy. Po více než jedenácti letech přechází z postu provozního ředitele a v roli CEO vystřídá Jiřího Horynu, který bude nadále zastávat roli předsedy představenstva.

Michal Košek bude v nové roli stát v čele stopadesátičlenného týmu a upevňovat silnou pozici eManu na trhu. Tuzemský software house aspiruje na to být přirozeným technologickým partnerem pro korporace a inovativní projekty v oblastech softwarového vývoje a digitalizace.

„V letošním roce máme v plánu navázat na úspěchy roku minulého, kdy jsme navzdory pandemické situaci zvládli uskutečnit naše byznysové plány. Plánujeme například rozvoj našeho investičního fondu eMan Innovations, který bude sloužit jako inkubátor ambiciozních technologických projektů. Velký potenciál spatřujeme také v blockchainu, machine learningu, AI, a proto pracujeme na jedné z prvních kryptoměnových RPG her s názvem Alteration a dalších projektech, které tyto technologie využívají,“ uvedl Michal Košek.

Vývojář eMan se na trhu START pražské burzy obchoduje od září 2020 a v loňském roce se stal druhým nejvíce růstovým titulem na tomto trhu. Cena jeho akcií za rok 2021 vyrostla o 145,9 %. Svým růstem jej překonaly jen akcie on-line lékárny Pilulka, které narostly o 188,0 %. Třetím nejrůstovějším titulem pak byly akcie Karo Invest, které přidaly 115,1 %. Vice o výkonnosti nejen pražské burzy v loňském roce zde.

01

02

Společnost eMan je předním českým dodavatelem softwaru. Specializuje se na vývoj mobilních a webových aplikací a související služby, jako jsou UI/UX design, podpora a servis, outsourcing IT specialistů a poskytování konzultací. Zaměřuje se především na klienty z automobilového průmyslu, energetiky, bankovnictví, pojišťovnictví, průmyslu a služeb. Kvalitu námi vyvinutých řešení potvrzují desítky získaných ocenění. eMan působí v České republice a ve Spojených státech amerických. Od roku 2020 jsou akcie společnosti volně obchodovány na trhu PX START na Burze cenných papírů Praha na burze RM-Systém.

Zdroj: eMan, BCPP, Patria; Foto: eMan

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688