mzv.cz (MZv ČR)
Ze světa  |  17.12.2021 15:21:00

Náměstek Tlapa jednal o rozvoji keňské metropole Nairobi

Náměstek Tlapa jednal o rozvoji keňské metropole Nairobi

16.12.2021 / 11:33 | Aktualizováno: 17.12.2021 / 15:21

Martin Tlapa, náměstek ministra pro řízení sekce mimoevropských zemí, ekonomické a rozvojové spolupráce, jednal dne 15. prosince 2021 prostřednictvím videokonference s generálním ředitelem Nairobi Metropolitan Services (NMS), generálem Mohamedem Badim, o podrobnostech spolupráce na rozvoji keňské metropole Nairobi.

Představitelé spolu hovořili o prohlubování vzájemné spolupráce především v sektorech městské hromadné dopravy, zdravotnictví, vodohospodářství a systémového řízení městských celků. To vše jsou oblasti, v nichž Česko již dříve nabídlo Keni své know-how. Na ně navázané dodávky sektorových řešení tak představují vítanou pomoc administrativě keňského hlavního města. Zároveň skýtají zajímavou obchodní příležitost pro přední české dodavatele.

Náměstek Tlapa ocenil zájem keňské metropole o české dodávky a poděkoval za listopadovou návštěvu keňské delegace v Praze, která byla českými partnery vysoce hodnocena. Generální ředitel NMS generál Badi, který z pověření prezidenta Uhuru Kenyatty zajišťuje služby a infrastrukturní projekty v keňském hlavním městě, poděkoval české straně za dosavadní iniciativu a zdravotnické vybavení darované nairobské nemocnici. Potvrdil zájem o spolupráci s českými společnostmi na konkrétních infrastrukturních projektech v Nairobi.

Nynějšímu jednání předcházely dvě úspěšné akce ekonomické diplomacie. V září 2021 navštívila Nairobi česká delegace vedená náměstkem Tlapou a v listopadu téhož roku navštívila Prahu keňská delegace vedená zástupcem generálního ředitele NMS Thuku. Při obou příležitostech byly navázány pracovní kontakty mezi keňskými partnery a českými dodavateli. Nezastupitelnou roli v úspěchu dosavadních aktivit ekonomické diplomacie sehrálo Velvyslanectví ČR v Nairobi.

Keňská republika je ústředním aktérem Východoafrického společenství. Perspektivními oblastmi hospodářské spolupráce jsou zdravotnictví, zemědělství a vodohospodářství. Česko dlouhodobě oceňuje stabilizační roli Keni v regionu a prostřednictvím intenzivní bilaterální obranné spolupráce ji podporuje v boji proti terorismu. Vedle česko-keňské hospodářské spolupráce se neméně úspěšně rozvíjí i podpora ochrany ohrožených druhů zvířat. Unikátními jsou projekty na záchranu vymírajících nosorožců bílých severních a chovu gepardů.

Náměstek Tlapa jednal o rozvoji keňské metropole Nairobi

Náměstek Tlapa jednal o rozvoji keňské metropole Nairobi


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688