Libor Vaníček (Lidya)
Okénko pro podnikatele  |  01.12.2021 12:29:34

Lidya se spojila se Shoptetem, reagují na prudký rozvoj e-commerce

Finančně-technologická společnost Lidya zahájila spolupráci s firmou Shoptet, největším tuzemským poskytovatelem řešení pro tvorbu a správu e-shopů. Pandemie koronaviru pomohla v posledním roce vzniku nových internetových obchodů i prudkému rozvoji e-commerce. Pokud malí a střední podnikatelé potřebují v začátku svého podnikání krátkodobou finanční podporu či jen podporu v jeho dalším rozvoji, mohou využít právě služby Lidye. Nová fintech platforma jim nabízí možnost získat bezpečný provozní úvěr na cokoliv, třeba nákup zásob, marketing nebo mzdy.

Ve třetím kvartálu podle Shoptetu přibylo 2860 nových internetových obchodů a celkový obrat českých e-shopů dosáhl v tomto období 46,8 miliardy korun. Do konce roku by navíc mohl dále růst. Asociace pro elektronickou komerci (APEK) už dříve odhadla, že letošní obraty on-line prodejců možná překonají hranici 200 miliard korun. Meziročně si internetoví prodejci polepšili o tři procenta a oproti roku 2019 o pětinu. V současnosti jich působí v ČR celkem 42 173.

“Nárůstu poptávek ze sektoru e-commerce si v Lidyi všímáme již delší dobu, ale v posledním kvartále evidujeme nárust poptávek od e-shopů o rekordních 50 %. Velký podíl na tom mají blížící se svátky. E-shopy se zásobují před Vánoci a naše financování je pro ně ideální,” doplňuje Libor Vaníček, ředitel české pobočky Lidya.

Finanční podporu mohou majitelé e-shopů najít právě u Lidye, která poskytuje malým a středním podnikatelům krátkodobé a bezpečné podnikatelské úvěry. Žádat o ně mohou online a na základě výpisů z bankovního účtu získat, do 24 hodin a bez zástavy, dodatečné finanční prostředky.

Tony ChristoforouLibor Vaníček

Je zkušený manažer s více než 20letou praxí v oblasti financí. Velkou část kariéry strávil ve skupině ING, v jejíž české pobočce banky řadu let vedl divizi osobních financí. Vystudoval Nottingham Trent University a Brno International Business School. Od srpna 2019 stojí v čele české pobočky finančně technologického startupu Lidya.

 

 

 Lidya

Lidya je holdingová společnost registrovaná v USA. Založena byla v roce 2016 jako digitální platforma pro poskytování nezajištěných provozních úvěrů v segmentu živnostníků a malých a středních firem. U jejího zrodu stáli úspěšní internetoví podnikatelé Tunde Kehinde a Ercin Eksin. Lidya aktuálně působí v Nigérii, Portugalsku, Polsku a České republice. Kapitál na rozvoj společnost získává od renomovaných investorů jako Accion Venture Lab, Omidyar Network, Bamboo Capital Partners, Alitheia Capital, Goodwell Investments nebo Newid Capital.

Více na www.lidya.co/.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Okénko pro podnikatele:

Ne 22:37  Jak proměnit svůj relax s golfovou holí v nejlepší investici roku? Exkluzivní... Jitka Weiss (SNAIL TRAVEL INTERNATIONAL a.s.)
02.03.2024  Proč je dovolená na Maledivách skvělou investicí do vašeho zdraví a pohody Jitka Weiss (SNAIL TRAVEL INTERNATIONAL a.s.)
25.02.2024  NEJKRÁSNĚJŠÍ PLÁŽE HAVAJE Jitka Weiss (SNAIL TRAVEL INTERNATIONAL a.s.)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688