Hesham Elamroussy (ExxonMobil)
Okénko BIG EXPERT  |  15.11.2021 14:44:02

Energy is essential to economic activity and societal progress

Energy is essential to economic activity and societal progress, and global demand for energy continues to grow. ExxonMobil has always been at the forefront of developing and applying next-generation technologies to help safely and responsibly meet the world’s growing needs for energy and high-quality chemical products used in every aspect of daily life. 

Today, ExxonMobil’s principal business worldwide, involves exploration for, and production of, crude oil and natural gas, as well as the manufacture, trade, transport and sale of crude oil, natural gas, petroleum products, petrochemicals, and a wide variety of specialty products. 

ExxonMobil plays an important role in meeting society’s need for energy. At the same time we’re committed to supporting efforts that address climate change, as reflected in the four pillars of the company’s climate strategy; mitigating emissions in company operations, providing products to help customers reduce their emissions, developing and deploying scalable technology solutions, and proactively engaging on climate-related policy.  

We have reduced emissions in company operations, in fact ExxonMobil’s 2025 emission-reduction plans are projected to be consistent with the goals of the Paris Agreement. We are responding to product demand growth by delivering solutions that enable customers to meet product performance requirements while reducing greenhouse gas emissions. These products and solutions include: natural gas, lightweight materials and packaging, and advanced biofuels and lubricants. Over the past two decades, we have invested more than $10 billion to research, develop and deploy lower-emission energy solutions. I was fortunate to experience how innovative products, services and solutions could bring real benefits to our customers.

In 2021, we announced our Low Carbon Solutions business to commercialize our extensive low-carbon technology portfolio. ExxonMobil is the world leader in CCS, having captured more CO2 from human activity than any other company. Our experience, expertise and ability to scale up technology give us a competitive advantage in what is expected to be a fast-growing market. 

As an employee of ExxonMobil, I have always felt proud to work for a company that helps advance growth in global prosperity through innovative solutions that meet society’s greatest needs. That keeps me motivated to work day-in day-out.

Hesham Elamroussy

Hesham Elamroussy je držitelem bakalářského titulu (B.Sc.) s vyznamenáním a magisterského titulu (M.Sc.) z inženýrství na Alexandrijské univerzitě. Navštěvoval také pokročilé leadership programy na Maastrichtské škole managementu, INSEAD, Thunderbird School of Global Management a Harvard Business School. Hesham Elamroussy strávil celou svou kariéru v ropném a plynárenském sektoru. Postupoval skrz různé posty na místní, regionální a globální úrovni, včetně řady vedoucích rolí v ústředí společnosti ExxonMobil ve Spojených státech. V současné době působí v Praze jako Lead Country Manager společnosti ExxonMobil v České republice a hrdě vede organizaci s téměř 1200 talenty z ~ 85 národností, která poskytuje služby ExxonMobil po celém světě.

ExxonMobil

Společnost ExxonMobil je jedním z největších světových veřejně obchodovaných poskytovatelů energií a výrobců chemikálií. ExxonMobil celosvětově prodává paliva, maziva a chemikálie pod čtyřmi značkami: Esso, Exxon, Mobil a ExxonMobil. Působení společnosti ExxonMobil v České republice se datuje od roku 1921. V roce 2004 bylo založeno Prague Global Business Center na podporu operací ExxonMobil po celém světě.

Více na www.exxonmobil.cz.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Okénko BIG EXPERT:

18.04.2024  Puma, Nike a Adidas svedou na olympijských hrách vlastní bitvu David Matulay (InvestingFox)
11.04.2024  Výnos dluhopisů v lednu vyskočil z prosincových 7,45 % na 8,43 % Ing. Vladimír Pikora, Ph.D. (Dluhopisomat)
10.04.2024  Inflace se drží na 2,0 %. Stále máme ale inflaci nižší než Eurozóna Ing. Vladimír Pikora, Ph.D. (Dluhopisomat)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688