Středočeský (kr-stredocesky.cz)
Z regionů  |  04.11.2021 00:00:00

Středočeští profesionální hasiči získají v příštích pěti letech od kraje o 14,5 milionu korun více, než tomu bylo za uplynulých pět roků

Ilustrační foto

Středočeští profesionální hasiči získají v příštích pěti letech od kraje o 14,5 milionu korun více, než tomu bylo za uplynulých pět roků. Na rozdíl od předešlého období budou mít navíc už teď jistotu, s jakou částkou mohou počítat. Návrh na poskytnutí příspěvku schválili radní, konečné slovo bude mít krajské zastupitelstvo.

Středočeský kraj chce změnit způsob poskytování příspěvků profesionálním hasičům. Kraje mají podle zákona přispívat na financování potřeb hasičského záchranného sboru. „Středočeský kraj v období 2017 - 2021 přispěl Hasičskému záchrannému sboru Středočeského kraje na tento účel celkem 10,5 milionu korun. V následujících pěti letech chceme navýšit poskytnutou sumu celkem o 14,5 milionu korun oproti předešlému pětiletému období. Navíc chceme rovnou uzavřít smlouvu na následujících pět let.“ vysvětluje hejtmanka Petra Pecková.

Počínaje rokem 2022 tak HZS Středočeského kraje dostane z krajského rozpočtu každoročně 5 milionů korun po dobu pěti let. Peníze jsou určené na investice, například na požární techniku, dopravní automobily, vybavení nutné k zásahům všeho druhu, jak u požárů, tak u přírodních živlů.

„Jsem ráda, že kolegové radní podpořili navýšení příspěvku, a navíc garanci pravidelné částky po dobu pěti let. Je to určitě velký pokrok oproti dosavadní praxi, protože s jistotou jasného výhledu si hasiči mohu lépe plánovat, co a v jakém časovém horizontu potřebují a nebudou muset řešit věci jen s ročním výhledem. Navyšování veškerých cen se promítá i do činnosti záchranných složek, jejichž význam snad ani není třeba zdůrazňovat. Zaslouží si obrovské poděkování a já jsem ráda, že tímto příspěvkem, byť není nikterak závratný, svůj postoj můžeme dát najevo,“ uzavřela hejtmanka.

Poskytnutí finančního příspěvku Hasičskému záchrannému sboru Středočeského kraje na financování jeho potřeb k zabezpečení plošného pokrytí území kraje jednotkami požární ochrany na období 5 let a uzavření darovací smlouvy za daným účelem, jak zní oficiální název předkládaného materiálu, budou ještě projednávat krajští zastupitelé na svém příštím zasedání.


Ilustrační foto (Obrázek se otevře do nového okna)
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688