Cez.cz (ČEZ)
Z regionů  |  25.10.2021 10:21:00

Energetici z Dukovan nakoupili a vysadili 2 000 sazenic buku, dubu a javoru v odlesněné a vysychající lokalitě Heraltice na Vysočině

25. 10. 2021

Energetici z Dukovan nakoupili a vysadili 2 000 sazenic buku, dubu a javoru v odlesněné a vysychající lokalitě Heraltice na Vysočině

V úterý 19. října nastoupila již brzy ráno odhodlaně dvacítka dukovanských pracovníků a vysadila za slunečného počasí 2 000 sazenic dubu, buku a javoru v lokalitě Heraltice. Opakovaně se vrátili na toto místo z důvodu důležité vodohospodářské funkce lesů v této oblasti na Vysočině.

Výsadba v ochranném pásmu vodního zdroje Heraltice proběhla dle doporučení odborníků pro správnou obnovu lesa. Základním cílem je tvorba smíšených porostů se zastoupením širokého spektra dřevin plnících očekávané funkce lesa.

„Aby bylo docíleno co největší stability, snažíme se vysazovat široké spektrum lesních dřevin. Dnes jsme vysazovali s dukovanským pracovníky tři druhy listnatých sazenic – buk, dub a javor – klen. Postupně se do této lokality budou dosazovat další stromy jako lípa, modřín, třešeň ptačí a tím docílíme pestré druhové skladby, tak aby byl les odolnější zdejším klimatickým podmínkám a další generace nemuseli čelit kůrovcové kalamitě podobně jako my,“ říká místní revírník Radek Vetýška. „Energetiky z Dukovan znám už posledního sázení. Je na nich vidět, že přestože rozumí technice, mají i velmi dobrý vztah k přírodě,“ dodává Radek Vetýška.

Dobrovolnické dny organizuje Skupina ČEZ pro své zaměstnance dlouhodobě. Každoročně se jich účastní stovky zaměstnanců napříč všem profesím, které lze v elektrárně najít. „Jsem rád, že se můžu na jeden den vymanit z každodenních pracovních činností, a při tom společně s kolegy pomoci ve velkém projektu výsadby lesa,“ říká při sázení Jiří Kohout, systémový inženýr z Dukovan.

Sedm milionů stromů v České republice má na pomyslné visačce napsáno ČEZ. Tolik jich totiž společnost za posledních osm let stihla vysázet. Do další desetiletky vstupuje s ještě ambicióznějším plánem vysázet až milion stromů ročně.

„Obnova lesů je jednou z mnoha aktivit, na které se soustředíme všude tam, kde působíme. Sázením stromů snižujeme uhlíkovou stopu a přispíváme tak k ochraně přírody. Pomáháme i lidem zaváděním inovativních technologií a služeb a investujeme do výzkumu i péče o zákazníky a zaměstnance,“ říká ředitelka útvaru ESG (Environmental Social Governance) Skupiny ČEZ Kateřina Bohuslavová.

Jana Štefánková , útvar komunikace JE Dukovany

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688