OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)
Pojištění  |  22.09.2021 10:39:26

TOP 30 pojišťovacích makléřů za rok 2020 v Česku dle oPojištění.cz

Exkluzivní žebříček odborného portálu oPojištění.cz – TOP 30 největších pojišťovacích makléřů v České republice – je respektovanou oborovou stálicí, která už devět let obohacuje český pojistně makléřský podzim. A letos tomu rozhodně nebude jinak. Covid, tornádo, zběsilá předvolební kampaň… nic z toho nás nemůže zastavit, abychom Vám nepřinesli výsledky českých pojišťovacích makléřů. Jak se tedy dařilo jednotlivým společnostem v roce 2020?

Zdá se, že s trochou optimismu můžeme říci, že koronavirová pandemie se dostává pod kontrolu. Je sice zřejmé, že covid už niky nezmizí, díky očkování v kombinaci s neřízeným promořením by se z něj však mohlo postupně stát sezónní onemocnění ne nepodobné současné chřipce. Lockdowny, přísné omezení a leckdy nesmyslné restrikce z pera vládních činitelů by tak mohly být minulostí.



A i přes tyto negativní podmínky můžeme směle říci, že se pojišťovacím makléřům v roce 2020 dařilo. Podle údajů Asociace českých pojišťovacích makléřů objem pojistného, které pro své převážně firemní klienty v roce 2020 zprostředkovaly makléřské společnosti, stoupl na částku 28,62 mld. korun, což představuje nárůst ve výši 8,6 % oproti roku 2019. A tento fakt potvrzují také souhrnné tržby makléřských společností, které se umístily v žebříčku TOP 30. Poprvé v historii byla překonána hranice 7 miliard korun. Konkrétně pak bylo dosaženo výsledku 7 327 162 tis. . To je o téměř 600 milionů korun více, než tomu bylo v roce 2019. Jako každým rokem, tak i letos bylo základním stavebním kamenem našeho srovnání objektivně ověřitelné kritérium – výše tržeb z činnosti. Zdrojem informací byly účetní uzávěrky a výroční zprávy jednotlivých makléřských společností, které jsou zveřejňovány ve Sbírce listin veřejného rejstříku.



Stejně jako v loňském žebříčku, tak i letos byla hranice sta milionů korun překonána hned jedenáctkrát. Oproti minulému srovnání se však přes magickou hranici jedné miliardy korun dostaly hned dvě společnosti. Vítězná RENOMIA rostla v tržbách o téměř 19 %, díky čemuž dosáhla výsledku 1 752 999 tis. . Společný výsledek společností INSIA a MARSH dosáhl na druhém místě hodnoty 1 056 697 tis. . Na pomyslné bronzové příčce se pak s částkou 834 729 tis. umístil makléř OK GROUP. Pro úplnost také dodejme, že největšího procentuálního růstu dosáhla v roce 2020 společnost JCI, která se s výsledkem 17 399 tis. objevila v elitní třicítce nejúspěšnějších českých makléřů poprvé. I v letošním žebříčku nejsou k dohledání některé společnosti, jež se v loňském pořadí objevily. Důvodem jsou buď fúze, o které na pojistném trhu nebyla nouze, nebo si tyto firmy nepřály být součástí našeho srovnání



Nejlepším 30 makléřům gratulujeme a děkujeme za spolupráci na letošní podobě této prestižní ankety.

TOP 30 pojišťovacích makléřů za rok 2020 v Česku dle oPojištění.cz

Top 30 2020 CR

Principy sestavení žebříčku TOP 30 pojišťovacích makléřů 2020

  • Zařazeny jsou společnosti se sídlem v ČR či jejich skupiny, které převážně vykonávají činnost pojišťovacího makléře ve smyslu zákona č.38/2004 Sb.
  • Pořadí bylo sestaveno dle tržeb na základě dostupných finančních výkazů za rok 2020.
  • Pokud účetní jednotka provádí konsolidaci, byla použita konsolidovaná uzávěrka.
  • Do skupiny se započítávají společnosti s přímým či nepřímým kapitálovým propojením ve výši 30% a více – akcionářská struktura musí být zveřejněna ve výroční zprávě či příloze účetní uzávěrky.
  • Redakce oPojištění.cz si je vědoma, že tento přehled pojišťovacích makléřů není úplný. Byl sestaven s maximálním úsilím na základě dostupných účetních výkazů za rok 2020.
Autor: Jan Cigánik

oPojištění.cz - informace ze světa pojištění a risk managementu

Zpravodajský portál, který poskytuje komplexní zpravodajství ze světa pojištění a risk managementu. Denně přináší aktuální zprávy o vývoji pojistného trhu, odborné analýzy, informace o nabízených pojistných produktech a rozhovory s významnými osobnostmi pojišťovnictví.

Více informací na: www.opojisteni.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Pojištění:

Čt 11:50  Rakouské ženy žijí déle ve špatném zdravotním stavu OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)
St 17:00  Jak vypadá rakouský vozový park? OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688