mzv.cz (MZv ČR)
Ze světa  |  15.09.2021 17:48:00

Jak založit pobočku v Mexiku

Jak založit pobočku v Mexiku

07.09.2021 / 22:23 | Aktualizováno: 15.09.2021 / 17:48

Expanze do zahraničí bývá logickým vyústěním úspěšného rozvoje podnikání na domácím trhu a snahy najít nová odbytiště. Cest, jak se prosadit na novém trhu, se nabízí hned několik, a ani pokud si pro své aktivity vyberete vzdálenější Mexiko, nemusí být tyto cesty nijak exotické. Řada českých firem volí pro své působení v Mexiku zřízení dceřiné společnosti.

Mexiko i pro svou strategickou polohu, kdy je vstupní branou na severoamerický kontinent, ale i do Latinské Ameriky, má historicky vyváženou zahraniční politiku a přátelské obchodní vztahy napříč regiony. Je také demokratickou, politicky stabilní zemí s otevřenou liberální ekonomikou, kde platí běžné obchodní standardy. Zároveň má stále poměrně kvalifikovanou a levnou pracovní sílu, a to i ve srovnání s asijskými zeměmi. Právě proto si ho řada zahraničních podnikatelů volí jako výchozí bod pro své aktivity nejen v Mexiku, ale i v širším regionu.

Založení mexické pobočky české firmy není nijak komplikované a umožňuje české matce plnou kontrolu nad obchodními aktivitami, což může být v řadě případů žádoucí. Úkolem dceřiné společnosti může být organizace prodeje a přidružených služeb na mexickém trhu, ale i realizace investic do výrobních aktivit. Výhodou může být i v posuzování tendrů, jejichž podmínkou je lokální zastoupení a poprodejní servis, či při místní registraci zboží. V některých případech je důvodem k založení pobočky i optimalizace nákladů na dovoz zboží a služeb.

To potvrzuje i Lucie Krejzová z české společnosti ZEBR s.r.o.: "Pro založení mexické dceřiné společnosti jsme se rozhodli z důvodu zlepšení postavení na trhu. Vyrábíme stroje pro stínící techniku a řada mexických zákazníků dává přednost firmě, která má místní pobočku a servis."

Tou nejběžnější formou vzniku pobočky v Mexiku je založení společnosti s ručením omezeným, která má podobné vlastnosti jako její český ekvivalent. Celý proces je nejrychlejší a nejjistější svěřit osvědčené právní kanceláři, trvá 3-5 týdnů a zaplatíte za něj částku kolem 4.000 USD.

Velvyslanectví ČR v Mexiku ve spolupráci s advokátní kanceláří José Barhem & Villasenor, Abogados, S.C. připravilo přehledný manuál s informacemi, jak při založení obchodní společnosti v Mexiku postupovat. Advokátní kancelář José Barhem & Villasenor, Abogados, S.C. spolupracuje s ekonomickým úsekem Velvyslanectví ČR v Mexiku při realizaci programu podporující vstup českých firem na mexický trh PROPEA 2021, který lze pro založení pobočky využít.

přílohy

Jak založit pobočku v Mexiku - 223 KB PDF (Acrobat dokument) 15.9.2021
https://www.mzv.cz/file/4402397/Registrace_spolecnosti_final.pdf


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688