Uzsvm.cz (UZSVM)
Reality  |  14.09.2021 09:04:13

Historicky největší prodej nemovitosti právě probíhá. V úterý 14. září v 9 hodin bylo zahájeno výběrové řízení na jedinečný Palác Broadway

14.09.2021

V úterý 14. září v 9 hodin bylo zahájeno výběrové řízení s elektronickou aukcí na jedinečný Palác Broadway, který se nachází v nejlukrativnější části Prahy. Jedná se o největší prodej nemovitosti v historii Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) s minimální vyhlašovanou cenou ve výši 1 miliarda a 50 milionů korun. Pokud není složena požadovaná kauce, elektronická aukce se automaticky zruší. V případě této výjimečné nemovitosti aukce zrušena nebyla, neboť minimálně jeden zájemce ve stanoveném termínu kauci ve výši 20 milionů korun složil.

Průběh elektronické aukce tohoto jedinečného komplexu, který patří k největším funkcionalistickým novostavbám v historickém jádru Prahy, může veřejnost sledovat na webových stránkách www.nabidkamajetku.cz. Výsledek aukce pak bude znám ve čtvrtek 16. září po 12. hodině.

 

Pokud by v aukci padl alespoň jeden příhoz a aukce skončila úspěšně, ÚZSVM s ohledem na uzavřenou smlouvu, kterou převzal společně s budovou od tehdejší Správy železniční a dopravní cesty, osloví stávajícího nájemce k dorovnání nejvyšší podané nabídky. Ten může své přednostní právo uplatnit do tří měsíců od doručení výzvy. V případě, že by tak neučinil, ÚZSVM uzavře smlouvu s vítězem elektronické aukce.

 

Na stávajícího nájemce se ÚZSVM v souladu s uzavřenou smlouvou obrátí i v případě, že by v prvním kole nepadl žádný příhoz a elektronická aukce by skončila bez vítěze. I v tomto případě platí pro nájemce tříměsíční lhůta pro podání nabídky ve výši minimální vyhlašované ceny. Pokud by o Palác Broadway neprojevil zájem, je ÚZSVM připraven neprodleně vyhlásit další kolo elektronické aukce se stejnou minimální cenou jako v prvním kole výběrového řízení, a to s ohledem na složení kauce v probíhajícím kole.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688