zlin.eu (Zlín)
Z regionů  |  03.09.2021 00:00:00

Zlín: Chystá se rekonstrukce Benešova nábřeží a Podvesné VI



Chystá se rekonstrukce Benešova nábřeží a Podvesné VI

publikováno: 3.9.2021

Zlín – Významnou investiční akci v hodnotě přibližně 12 milionů korun zahájí ve druhém zářijovém týdnu město Zlín. Je připravena rekonstrukce vozovek i chodníků na Benešově nábřeží a v ulici Podvesná VI.

„Benešovo nábřeží a ulice Podvesná VI jsou důležité a hojně využívané místní komunikace, po kterých denně projíždějí také autobusy MHD. Naposledy se rekonstruovaly někdy v minulém století. Jejich životnost již skončila. Motoristé, kteří tyto trasy využívají, i obyvatelé okolní zástavby si zaslouží jejich obnovu,“ řekl radní pro dopravu Michal Čížek.

Stavební práce budou rozděleny do několika etap, podle kterých se budou měnit i dočasná dopravní omezení. Na Benešově nábřeží bude v září a v říjnu povolen pouze jednosměrný provoz vozidel v jednom jízdním pruhu, a to ve směru od křižovatky s ulicí Podvesná VI po křižovatku s ulicí Dlouhá. V opačném směru budou automobily používat objízdnou trasu přes Kvítkovou ulici. Na Podvesné VI se bude pracovat až do konce listopadu, ale na komunikaci budou mít silničáři jen pracovní místa a provoz vozidel zůstane zachován v obou směrech. Chodci budou mít na Podvesné VI k dispozici chodník střídavě jen po jedné straně vozovky. V obou rekonstruovaných úsecích se počítá též s krátkými víkendovými úplnými uzavírkami pro pokládku nových živičných koberců. Dočasná omezení se budou týkat rovněž vjezdů na parkovací místa podél obou ulic. „Prosíme motoristy o sledování dopravního značení a jeho důsledné dodržování. Přístup k domům bude zajištěn, ale lidé si musí uvědomit, že se budou pohybovat po stavbě, a být mnohem více opatrní,“ zdůraznil Michal Čížek.

Po objízdné trase přes Kvítkovou ulici bude po dobu stavebních prací na Benešově nábřeží vedena ve směru na Bartošovu čtvrť také autobusová linka MHD č. 33. Podrobnosti o výlukovém provozu a jeho změnách zveřejní samostatně Dopravní společnost ZlínOtrokovice

Rekonstruovaná část Benešova nábřeží je dlouhá asi 950 metrů, Podvesná VI měří na délku přes 200 metrů. Investici bude financovat město Zlín, na úsek Podvesné VI bude podána žádost o dotaci z evropských fondů v rámci Integrovaného regionálního operačního programu. Zhotovitelem stavby bude firma Swietelsky stavební s. r. o.

 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688