pardubickykraj.cz (Pardubický kraj)
Z regionů  |  15.08.2021 00:00:00

Pardubice: Očkování bez registrace v kamionu využily téměř čtyři tisíce lidí

Kromě standardních očkovacích míst putoval posledních 14 dnů po Pardubickém kraji očkovací kamion, který nabízel možnost očkování bez registrace, a to vakcínami Comirnaty a Janssen. Možnost nechat se naočkovat jak jednodávkouvou, tak dvoudávkovou vakcínou využily do čtvrtka, kdy kamion zastavil v obci Dlouhá Loučka, téměř čtyři tisíce lidí.


„Ukazuje se, že přiblížení očkování do jednotlivých měst a obcí v kombinací s nabídkou jednodávkové vakcíny Janssen, bylo správným krokem. Za 14 dní, kdy byl kamion v Pardubicích, Chrudimi, Přelouči, Starém Mateřově, Holicích, Letohradu, Lanškrouně, Moravské Třebové a naposledy v Dlouhé Loučce, byly naočkovány téměř čtyři tisíce lidí. Z toho téměř tři tisíce využily možnost jednodávkové vakcíny. Největší zájem, s výjimkou Pardubic a Chrudimi, byl v Přelouči, kde se během dvou dnů k očkování dostavilo 603 lidí. Největší denní porci očkování zvládl kamion v Letohradě, kde přišlo 427 zájemců. Následovala Moravská Třebové, kde bylo aplikováno 207 dávek a Lanškroun s 201 dávkami,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

Na druhou dávku opět do kamionu

Očkovací kamion se do daných míst vrátí na doočkování druhých dávek vakcíny Comirnaty. „Pokud bude při očkování druhých dávek Comirnaty dostatek vakcín Janssen, bude kamion v daných místech očkovat zájemce také jednodávkovou vakcínou Janssen," sdělila náměstkyně hejtmana pro oblast zdravotnictví Michaela Matoušková

Jiný režim při aplikaci druhé dávky však bude platit pro očkované v kamionu v Pardubicích od 26. do 30. července a v Chrudimi 3. a 4. srpna. „Vzhledem k tomu, že se jedná řádově o 170 osob, které mají přijít na druhou dávku, byla jim zaslána informace, že pokud byli očkování v těchto termínech, mají možnost využít očkovací kamion 25. srpna před budovou Sokola v Pardubicích. Případně si v Pardubicích mohou vybrat konkrétní termín po 21 dnech od prvního očkování v sále Jana Kašpara na krajském úřadě a v případě Chrudimi 24. nebo 25. srpna přímo v areálu nemocnice,“ řekal náměstkyně Matoušková s tím, že očkovanci jsou kontaktování prostřednictvím SMS i každý jednotlivě telefonicky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688