Ing. Zbyněk Kalousek (Coinbank)
Okénko kryptoměny  |  11.08.2021 18:55:40

6 způsobů, jak bezplatně získat krypto a co byste předtím měli vědět (1/2)

Ilustrační foto | zdroj 123rf.com


Určitě jste se již setkali s různými bonusy za registraci (např. účet v bance; přihlášení se k odebírání newsletterů, atd.), s úroky z uložených finančních prostředků např. na spořícím, či běžném účtu nebo s tzv. formou cashbacků, kdy dostanete část peněz zpět z provedených online nákupů. Nyní lze tyto výhody čerpat také v kryptoměnách. Nebude se sice jednat o velké objemy, ale i tak mohou být pro mnohé lákavou nabídkou.

  1. Odměny za nákupy

Nejsnazším způsobem je forma cashback, kdy Vám obchodník vrátí např. 5 % z ceny nákupu zpět na Váš účet. Pokud byste chtěli cashback ve formě Bitcoinů namísto fiat měny, stačí si nainstalovat rozšíření svého prohlížeče Lolli. Tento doplněk je koncipován pro prohlížeče Google Chrome a Firefox a nabízí Bitcoin Back od spousty obchodů, které působí také na českém trhu (Niké, Booking.com, Sephora, a spousty dalších). Na těchto obchodech nakupujete za běžné peníze, ale provizi dostane zpět v Bitcoinech. Odměny se pohybují v rozmezí od 1 % do 30 % v závislosti na obchodu a produktu, který právě nakupujete. Odměna Vám přijde na účet Lolli a z něj si je můžete převést do své kryptopeněženky, případně účet na burze.

  1. Kreditní karty

Kryptoměnová kreditní karta funguje na stejném principu jako běžná zákaznická kreditní karta s odměnami. Při použití kryptokreditky získáváte za použití namísto peněz, nebo bodů, kryptoměnu. Své plány na zavedení kryptokreditních karet oznámily již některé kryptoburzy (např. Gemini) a fintech společnosti jako BlockFi, či Upgrade. Například kryptokreditka od BlockFi vrátí uživateli za každé použití paušální sazbu 1,5 % z nákupu v bitcoinech. Podmínkou k získání tohoto paušálu však je, aby uživatel získal provizi z nákupů ve výši alespoň 3,5 % za prvních 90 dní od zřízení účtu.

Různé druhy kryptokreditek nabízí rozdílnou výplatu v kryptech. Třeba karta Gemini umožňuje uživateli, aby si sám zvolil, v jaké kryptoměně chce odměnu vyplatit. Karta od BlockFi pak vyplácí odměny jen v bitcoinech. Jiné kryptokreditky však vyplácejí odměny pouze v altcoinech. Nově se k těmto společnostem přidala společnost PayPal, která spouští službu cashbacku, který bude vyplácen v nejznámějších kryptoměnách (bitcoin, ethereum, litecoin, atd.).

Nástraha kryptokreditek však číhá, stejně jako v případě kreditních karet, ve vyšším úročení čerpaného kreditu. Je tak důležité, aby uživatel dbal na to, aby měl na svém účtu vždy včas dostatečnou hotovost a nezůstával mu záporný zůstatek.

  1. Bonusy za registraci a za doporučení

Bonusy za registraci, případně doporučení nabízejí třeba některé kryptoměnové burzy. Třeba kyptoburza Coinbase dříve nabízela novým uživatelům bonus 5 dolarů poté, co si koupili nějakou kryptoměnu. Aktuálně pak tato burza nabízí bonus 10 dolarů za doporučení novému uživateli. Podmínkou pro získání tohoto bonusu je uskutečnit obchody alespoň v hodnotě 100 dolarů. Důležité je také věnovat pozornost podmínkám pro získání takového bonusu. Jeho zisk může být podmíněn např. ověřením identity uživatele. Úskalí se také skrývá v těch případech, kdy uživatelé již účet na některé burze mají. Ty pak málokdy tyto pobídky zlákají, protože jím připadají málo lukrativní.

  1. Výdělky na kryptoburzách

Získat různé mince kryptoměn můžete třeba sledováním videí a následným vyplněním kvízů na některých platformách kryptoburz jako např. Learn hub. Za sledování videí a vyplnění kvízů pak uživatel obdrží od burzy do své kryptopeněženky malé množství kryptomincí obvykle v té měně, na kterou byly zaměřená videa a kvízy. Nejčastěji se jedná o altcoiny (GRT, BOND, atd.), které pak za sledování i získáte.

Altcoiny sice nejsou vhodné k dlouhodobé držbě, ale dají se snadno směnit za jakoukoliv jinou uživatelem oblíbenou, či preferovanou kryptoměnu (např. bitcoin, ethereum, atd.).




Nákup kryptoměn CoinBank

Ing. Zbyněk Kalousek

Vystudoval ekonomii a management na Masarykově univerzitě v Brně. V minulosti se věnoval analýzám finančních trhů. K této činnosti se po kratší odmlce opět navrací. Spoluzakladatel společnosti, která se zabývá poradenstvím a akreditovaným vzděláváním. Spolupracuje s několika dalšími firmami. Svět kryptoměn vnímá jako progresivní část trhu, která nabízí plno příležitostí, ale zároveň skýtá plno nástrah, od decentralizace, apolitický přístup, k velké volatilitě kurzů, až k čím dál náročnější těžbě kryptoměn.


CoinBank

Od roku 2021 spolupracuje se společností MipSoftware, která provozuje směnárnu s kryptoměnami CoinBank a burzu s kryptoměnami CoinBank Trader. Obě platformy jsou zajímavé zejména pro středoevropskou klientelu. Skrz své produktu propojuje koncové uživatele s největšími světovými kryptoburzami a nabízí příjemné uživatelské prostředí. Pro českého klienta je nejspíš nejpříjemnější funkce obchodování prostřednictvím české měny. Široká nabídka kryptoměn, přístup k největším světovým burzám, to jsou předpoklady pro zajímavou spolupráci.

Více informací na https://coinbank.cz/.


Poslední zprávy z rubriky Okénko kryptoměny:

St 11:47  Půlení bitcoinu bylo úspěšné, ale co bude dál? Ing. Zbyněk Kalousek (Coinbank)
15.04.2024  Zlato trhá rekordy, ale prodávat nemusí být moudré Martin Stránský (WBTCB)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688