Pim Brands (Ronda Invest)
Okénko investora  |  02.08.2021 10:12:06

3 důvody, proč jsou investice do nemovitostí tak atraktivní

Do čeho uložit své peníze, jste-li konzervativnější nátury a obáváte se dalšího vývoje trhu? Proč tolik Čechů investuje do nemovitostí? Co dělat, pokud si nyní nemůžete koupi investiční nemovitosti dovolit?

 

1.    Úvěr nebo hypotéka může být levnější než pronájem

Řada Čechů si raději vezme hypotéku na dalších 30 let, protože oproti nájmu jim na konci této doby nemovitost stále zůstane. V řadě případů to nakonec vyjde i levněji než nájemné. Zde je důležité zvážit délku fixace. Například při fixaci na 5 let budete platit stále stejnou měsíční splátku jako nyní i za 5 let. Delší doba splácení sice znamená delší časový závazek, ale zvýhodní vám cenu hypotéky. Pokud nemovitost plánujete pronajímat, tak vám nájemné může dokonce pokrýt náklady na hypotéku. To vše platí samozřejmě za předpokladu, že nemovitost je v dobrém stavu a nepotřebuje žádné mimořádné opravy.

 

2.    Vysoká inflace vám pomůže zaplatit část hypotéky

Meziroční nárůst spotřebitelských cen byl v červnu vyšší o 2,8 %. Takto vysoká inflace znamená, že i ceny nemovitostí zpravidla rostou společně s inflací. Zároveň pokud se jedná o investiční nemovitost, nájemné bude také růst. Úroky z hypotéky se aktuálně pohybují v průměru okolo 2,1 %. To znamená, že inflace za letošní rok ukrojí z vašeho dluhu okolo 0,7 %. A pokud by podmínky na trhu zůstaly stejné i v dalších letech, pak inflace smaže za 30 let více než pětinu vašeho dluhu. Inflace tedy v podstatě snižuje váš dluh, zatímco hodnota vaší nemovitosti i zisky z ní rostou.

 

3.    Stabilní investice, na kterou si můžete sáhnout

Nemovitosti jsou tradičním uchovatelem hodnoty, což je nejen v dobách konjunktury, ale i v dobách krize řadí mezi nejvyhledávanější aktiva. Není náhodou, že v době pandemie koronaviru významně vzrostla poptávka po nemovitostech i jejich ceny nejen v České republice, ale v podstatě v celé Evropě. U cen nemovitostí se zpravidla setkáme jen s malými cenovými výkyvy a jejich hodnota tak zůstává dlouhodobě stabilní. Řada faktorů, které působily v Česku ve prospěch růstu cen nemovitostí v posledních letech, působí v ekonomice i nadále.

Pim Brands

Pim Brands má jako analytik společnosti RONDA INVEST několikaletou praxi ze světa finančních trhů. Studoval na Fakultě informačních technologií ČVUT a kromě analytické činnosti se také aktivně podílí na vývoji algoritmického obchodování a online marketingu. Ve volném čase se věnuje studiu cizích jazyků a jak technické, tak fundamentální analýze trhu. Jeho oblibou je japonská kultura, cestování a sport.


RONDA INVEST

RONDA INVEST a.s. je českou P2B platformou, která se na jednu stranu zaměřuje na poskytování úvěrů zajištěných nemovitostmi pro malé a střední podnikatele v Česku a na Slovensku, a na straně druhé nabízí možnost firmám i lidem do těchto úvěrů investovat. Každý úvěr k investici je zajištěn bonitní nemovitostí se zástavním právem a notářským zápisem se svolením k vykonatelnosti. Výše poskytovaných úvěrů nepřesahuje 70 % hodnoty dané nemovitosti. Výnosy dostávají investoři každý měsíc na účet a neplatí žádné vstupní ani pravidelné poplatky.

Za společností stojí podnikatelská skupina Alphaduct, a.s. podnikatele Vladimíra Komára, kam patří mimo jiné značky Dermacol, Axigon, Krondorf a 15% podíl akcií patří podnikateli Gabrielu Kovácsovi, majiteli společností Citfin – Finanční trhy, a.s. a Citfin, spořitelní družstvo.

Investoři mají možnost investovat online s výnosem až 6 % ročně na stránkách: https://www.rondainvest.cz/investovani

Více informací na https://www.rondainvest.cz.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Okénko investora:

St 15:04  Kdy se zastaví růst cen pohonných hmot? Petr Lajsek (Purple Trading)
Út 15:56  Co má společného bitcoin a S&P 500? Ali Daylami (BITmarkets)
Po 15:01  Evropský průmysl zelené energie má problém: Společnosti se stěhují do USA Olívia Lacenová (Wonderinterest Trading Ltd. )

Přečtěte si také:

02.05.2022Pět hlavních důvodů, proč nemovitosti nezlevní Tisková zpráva (Tisková zpráva)
10.08.2021Pokus Číny zabít Bitcoin selhal - zde jsou 3 důvody proč cryptokingdom.tech (Crypto Kingdom)
05.08.2021Toto je zřejmě hlavní důvod, proč se Fed nehrne do zvyšování sazeb Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688