pardubickykraj.cz (Pardubický kraj)
Z regionů  |  19.07.2021 00:00:00

Opatovice nad Labem řeší neútěšnou dopravní situaci

Zástupci Pardubického a Královéhradeckého kraje se sešli na jednání na obecním úřadě v Opatovicích nad Labem. Řešila se nelehká dopravní situace, která trápí nejen opatovické občany.

„S náměstkem pro dopravuKrálovéhradeckého kraje jsme se sešli proto, abychom společně s obcí řešili neúnosnou hustotu dopravy v obci. Napojení zrušené silniceHradce do Pardubic na velkou křižovatku je problematické z hlediska napojení části Hradce Králové na dálnici D11. Řidiči si cestu zkracují přes benzinovou pumpu právě v Opatovicích. A to rozhodně není dlouhodobě udržitelné,“ uvedl Michal Kortyš, náměstek hejtmana pro oblast dopravy Pardubického kraje.

V tuto chvíli Ředitelství silnic a dálnic připravuje napojení na dálnici vedené přes Labe a také napojení u Březhradu. Takto rozsáhlá investice je však dlouhodobou záležitostí.

„Pravdou je, že tato dopravní úprava, byť na území Pardubického kraje, by významně snížila hustotu silničního provozu zejména v Hradci Králové. Toto řešení by zároveň významně pomohlo plynulosti silničního provozu mezi Hradcem Králové a Opatovicemi nad Labem směrem na Pardubice i s napojením na D11. Zásadní výhodou projednávané varianty oproti dlouhodobě připravovaným projektům je nižší náročnost na vynaložené finanční prostředky i dobu trvání její výstavby. S dlouhodobými investicemi do dopravní infrastruktury v této oblasti ze strany ŘSD souhlasíme, nicméně tento záměr může ulehčit dopravě v obou městech v mnohem kratším časovém horizontu. Velice děkuji náměstkovi hejtmana Pardubického kraje Michalu Kortyšovi, náměstkovi primátora Hradce Králové Jiřímu Bláhovi a zástupcům ŘSD za konstruktivní přístup,“ řekl radní Královéhradeckého kraje pro oblast dopravy a majetku Václav Řehoř.

„V takovém případě, jako jsou Opatovice nad Labem, by se mělo jednat ideálně ihned. Proto se mi navrhované řešení líbí. Došlo by k výstavbě spojnice mezi bývalou silnicí Hradec KrálovéPardubice, která je nyní slepá, prostřednictvím inundačního mostu pod novou silnicí I/37 mezi Pardubicemi a Hradcem. Silnice by vedla okolo areálu Siko s napojením na velkou patrovou křižovatku. Osm set padesát metrů dlouhá spojnice by byla rychlým a účelným řešením,“ doplnil náměstek Kortyš.

Cílem jednání bylo vybrat zpracovatele jednoduché studie, která by sloužila k projednání a případnému zadání projektové dokumentace. Pardubický kraj chce v jednání pokračovat a domluvit se na dalších krocích, včetně rozdělení si úkolů a rozhodnutí o způsobech financování všech zúčastněných stran.

obrázky

Opatovice nad Labem řeší neútěšnou dopravní situaci
Opatovice nad Labem řeší neútěšnou dopravní situaci
Opatovice nad Labem řeší neútěšnou dopravní situaci
Opatovice nad Labem řeší neútěšnou dopravní situaci
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688