Redakce (Kurzy.cz)
Prezentace  |  08.07.2021 14:38:57

Telemedicína i ochrana přírody: Mobilní veletrh v Barceloně ocenil inovativní technologie Huawei


Nejvýznamnější veletrh mobilních komunikací MWC letos vlivem celosvětové pandemie proběhl v neobvyklém termínu na přelomu června a července. Tradičně však na něm došlo k vyhlášení prestižních cen GLOMO. Ve španělské Barceloně udělila organizace GSMA více než dvě desítky ocenění. Čtyři z nich získala společnost Huawei.

Výroční ceny Global Mobile Awards (GLOMO) vyjadřují uznání průkopnických řešení v oblasti mobilních technologií a jsou udíleny v sedmi různých kategoriích. Do výběru vítězů je zapojeno více než 250 nezávislých hodnotících z celého světa z řad předních odborníků z oboru, ale i analytiků, novinářů, akademických pracovníků či zástupců mobilních operátorů. Technologická společnost Huawei byla oceněna za svůj inovativní přístup hned ve třech kategoriích a z veletrhu si odnesla celkem čtyři významná ocenění.

Inovativní řešení společnosti Huawei pomáhají plnit program udržitelného rozvoje OSN, jehož hlavní cíle mají dojít naplnění v roce 2030. Organizace GSMA ocenila systém chytrých strážců Nature Guardian Project, který za pomoci bezdrátových technologií a umělé inteligence pomáhá chránit pralesní ekosystémy a jejich obyvatele. Nepřetržitým sledováním a analýzou zvuků je systém schopen detekovat například probíhající nelegální těžbu či lov. Na základě dat zprostředkovaných digitálními „strážci“ lze také mapovat některé ohrožené druhy a podnikat kroky k jejich ochraně. „Věřím, že díky naší spolupráci může bioakustika zaujmout větší roli při ochraně nejvzácnějších přírodních zdrojů a ekosystémů planety,“ prohlásil při převzetí ceny v kategorii Topher White, zakladatel společnosti RFCx, pod jejíž záštitou projekt probíhá.

Ohlas vyvolala také řešení na bázi technologií 5G vyvinutá pro pekingskou Nemocnici čínsko-japonského přátelství, za jejichž implementaci získala Huawei ocenění za mimořádný výkon v boji s pandemií Covid-19. Díky technologiím společnosti Huawei a spolupráci s operátory China Telecom, China Mobile a China Unicom byla tato nemocnice první svého druhu s pokrytím sítěmi 5G a mohla tak naplno těžit z možností, které sítě nabízejí v oblasti telemedicíny. Technologie pomohly mj. vyřešit nedostatek personálu v přetížených nemocnicích tím, že umožnily připojit ultrazvuková zařízení u lůžek, na operačních sálech a odděleních intenzivní péče k centrální platformě, v rámci níž se do léčby mohli zapojit specialisté z jiných nemocnic.

Čínsko-japonská nemocnice přátelství nyní využívá 5G technologie například k poskytování vzdáleného vyšetření poslechem na různých odděleních intenzivní péče a prostřednictvím vzdálené zdravotní péče pomáhá více než 5 000 nemocnicím po celé Číně. Systém pro konzultaci na dálku využívá řada zdravotnických zařízení nejen ke konzultacím, ale také za účelem vyšetření CT nebo ultrazvuků typu B, což pomáhá efektivně léčit pacienty s Covid-19.

Technologie 5G postupuje rychle a pomáhá zavádění inteligentní zdravotní péče. Díky aplikacím umělé inteligence založeným na 5G nám inteligentní zdravotní péče pomáhá bojovat s pandemií pomocí účinné léčby na dálku. Kromě toho bude hrát klíčovou roli při řešení nevyvážené distribuce lékařských zdrojů, zdokonalování přesnosti diagnózy a zvyšování efektivity zdravotní péče,“ prohlásil Lu Čching-ťün, ředitel vývojové kanceláře Čínsko-japonské nemocnice přátelství a ředitel Národního centra telemedicíny a propojené zdravotní péče.

Čína v současné době intenzivně usiluje o vytvoření sítě inteligentních nemocničních zařízení a standardizaci spolupráce ve zdravotnictví za pomoci 5G technologií. „Více než 700 čínských nemocnic již 5G nasadilo a začalo realizovat pilotní projekty nebo sítě využívat pro komerční účely. Společnost Huawei bude ve spolupráci se zdravotnickým sektorem nadále pracovat na inovacích 5G řešení s cílem vyvíjet 5G aplikace, které pomohou v boji proti pandemii a které budou z 5G těžit co největší hodnotu,“ uvedl Marvin Čchen, prezident DIS produktové řady Huawei.

V kategorii „Nejlepší mobilní inovace pro rozvíjející se trhy“ získala Huawei cenu za řešení RuralStar, jehož základnové stanice nejenže efektivně pomáhají připojit k síti obyvatele odlehlých lokalit, ale také přispívají k ochraně životního prostředí využíváním čisté energie generované solárními panely. Od spuštění projektu bylo po celém světě nasazeno více než 20 000 základnových stanic RuralStar, které poskytují vysokorychlostní internet a hlasové služby, čímž pomáhají zejména venkovským oblastem překlenout digitální propast. Díky síťovému pokrytí se tak i uprostřed probíhající pandemie Covid-19 mohli studenti žijící ve vzdálených oblastech a venkovských vesnicích účastnit online výuky, obyvatelé mohli zůstat informováni o současném dění a základní vzdálená diagnostika pomohla ulehčit zdravotnickým zařízením a předcházet šíření viru.

Dalšího významného ocenění se společnosti Huawei dostalo za širokopásmovou anténu BladeAAU, která díky unikátnímu spojení aktivních a pasivních anténních prvků do jediného boxu výrazně snižuje prostorovou náročnost instalace anténních technologií. Operátorům tak umožňuje rychlé zavádění sítí 5. generace.

 



K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Prezentace:

12.03.2024  XTB zvyšuje úroky z volných prostředků! Inzerce (Inzerce)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688