ČSOB-Dealing (ČSOB-Dealing)
Cestování  |  02.07.2021 08:32:54

Delta varianta covidu pravděpodobně v Evropě naruší poklidné léto, které si na vlně pokračujícího očkování řada evropských politiků velmi, velmi přála. - Ranní glosa: Delta varianta = nejistota pro cestovních ruch i podzimní volby

Delta varianta covidu pravděpodobně v Evropě naruší poklidné léto, které si na vlně pokračujícího očkování řada evropských politiků velmi, velmi přála.

Delta varianta covidu pravděpodobně v Evropě naruší poklidné léto, které si na vlně pokračujícího očkování řada evropských politiků velmi, velmi přála. Výrazně vyšší nakažlivost nové mutace však vede k tomu, že vir se začíná rychleji rozšiřovat i v relativně více proočkovaných společnostech (jako Velká Británie). Zatímco uprostřed května měla Británie denní přírůstky nakažených okolo jeden a půl tisíce nových případů, dnes je to již přes dvacet tisíc. Za stejnou dobu přitom vzrostla proočkovanost populace přibližně ze 40 % na zhruba 55 %..., to je však při výrazně nakažlivější variantě málo na to, aby to zabránilo startu nové vlny. Do hry se tak vrací staré osvědčené nástroje - důkladnější testování a trasování (zejména nové varianty) a preventivně také omezení pohybu během letních dovolených. Od těch si epidemiologové slibují zejména více času, který evropské společnosti potřebují k výraznějšímu proočkování populace. Nová delta varianta bezesporu ovlivní cestovní ruch během letních měsíců. V Česku bude po návratu ze zahraničí povinné podstoupit test a již nebude jako důkaz bezinfekčnosti stačit jedna dávka vakcíny + tři týdny. V sousedním Německu jdou preventivně mnohem dál a z rizikovějších lokalit (jako například Portugalsko) musíte v každém případě na čtrnáct dní do karantény. To tyto lokality v zásadě vyřazuje z hlediska cestovního ruchu ze hry. Ve chvíli, kdy delta varianta převládne ve většině Evropy, pak může opět zamrznout cestovní ruch napříč celým kontinentem…, to dnes řada epidemiologů odhaduje na přelom července a srpna. Celoevropský cestovní ruch tak může čekat další nepříjemně ztrátové léto. Delta varianta vnáší novou nejistotu také do letošních volebních kampaní napříč Evropou - české a německé parlamentní volby na podzim 2021 a francouzské prezidentské na jaře 2022. Tvrdší postup německé vlády vůči nové variantě může stávajícím vládním stranám podle některých hlasů z Německa ubrat body. Bylo to ostatně jarní rozvolnění omezující opatření, které vrátilo skomírající CDU/CSU novou krev do žil a sebralo vítr z plachet posilující straně zelených. Delta varianta může s kartami během léta znovu zamíchat.
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688