Petr Volný (Upvest)
Okénko nemovitosti  |  28.06.2021 15:59:35

Spolupráce Komerční banky a českého fintechu Upvest nabírá na obrátkách – Komerční banka navyšuje svůj majetkový podíl

Komerční banka se v červenci 2020 stala spoluvlastníkem českého fintech startupu Upvest,  který se zaměřuje na on-line investování do developerských projektů formou crowdfundingu. KB tak rozšířila možnosti investování pro své klienty a začala pomáhat developerům při  financování realitních projektů. Upvest tímto partnerstvím upevnil svou pozici českého lídra v oblasti investičního crowdfundingu a prostřednictvím spojení s Komerční bankou se dále  strategicky rozvíjí. Za dobu partnerství se ukázalo, že spolupráce funguje. Komerční banka nyní  svůj majetkový podíl v Upvest navyšuje na 31,06 %. 

Spolupráci zastřešuje dceřiná společnost Komerční banky – KB SmartSolutions.Majetkový vstup do  společnosti Upvest byl minulé léto historicky první akvizicí fintechu z její dílny. Banka si prostřednictvím  této spolupráce dala za cíl přinést technologickou a produktovou inovaci pro svoje klienty a podílet se na  budování bankovnictví budoucnosti.  

„Cílem Komerční banky ještě před majetkovým vstupem do Upvestu bylo podílet se na budování sektoru  crowdfundingu. Vstup do tohoto světa se nám povedl díky partnerství s Upvestem. Za rok spolupráce jsme  našli takový způsob fungování, který je prospěšný pro obě strany. Společně s Upvestem připravujeme pro  klienty Komerční banky i pro klienty Upvestu nabídku projektů z dalších zajímavých sektorů mimo real estate. Jde například o infrastrukturní sektor, konkrétně energetiku, zdravotní péči a další,“ uvedl David  Formánek, člen představenstva Komerční banky. 

Pro Upvest byl už prvotní majetkový vstup KB SmartSolutions validací produktu a způsobu, kterým své  služby nabízí. Navýšení z 18,90 % na současných 31,06 % je toho dalším potvrzením. „Rozhodnutí o dalším navýšení podílu ze strany Komerční banky je po velmi úspěšném prvním roce spolupráce logickým krokem.  Potvrdili jsme si, že máme synergie v mnoha oblastech a chceme je společně dále rozvíjet. Věřím, že s  naším partnerem KB budeme společné produkty posouvat ke spokojenosti našich klientů,“ řekl David  Musil, CEO společnosti Upvest.  

Upvest je vhodným příkladem toho, jak rychle se ze startupu využívajícího jednoduché digitální služby podpořené expertízou v konkrétním segmentu může stát respektovaná společnost. Crowdfunding je  oblíbený business model, který globálně zažívá dynamický růst a Upvest jej využívá již čtyři roky. Jeho  pomocí si developeři mohou zabezpečit dodatečné finanční zdroje potřebné pro nové stavby. Pro veřejnost je to zase šance, jak investovat od malých částek (od 5 000 korun) a získat pevný roční výnos  okolo 5–8 %. Společnost Upvest se od svého založení podílela na 18 úspěšně zainvestovaných projektech, a to převážně v sektoru rezidenčních nemovitostí. Všechny projekty jsou vždy schvalované specializovanou investiční komisí, která rozhoduje o umístění projektů na Upvest.cz, ve které má i  Komerční banka svého zástupce.  


Petr Volný

spoluzakladatel & CTO Upvestu

Petr Volný vystudoval Fakultu informatiky na Masarykově univerzitě, konkrétně pak obor Informatika. Po ukončení studia své zkušenosti sbíral jako programátor ve startupech GoodData, kde založil jeden z prvních českých velkých hackathonů pod názvem CzechHackathon, a Represent.com. Působil i jako externí konzultant a vývojář pro další společnosti. V únoru 2017 založil s Davidem Musilem investiční platformu Upvest, kde působí jako technický ředitel.


UPVEST

Upvest je česká investiční platforma pro přímé investice soukromého kapitálu do realitních projektů a investorům nabízí dluhové i podílové investice. Specializuje se na investice do dluhového financování konkrétních projektů ze sektoru real estate formou podílu na úvěrové smlouvě - Real Estate Private Debt. Poskytuje tak individuální řešení pro developery poptávající externí zdroje financování a příležitost rozšíření investičního portfolia pro investory. Všechny projekty zařazené na online investiční platformu upvest.cz prochází důkladnými předinvestičními prověrkami. Platforma byla založena před šesti lety a od té doby si investoři mohou doplnit své investiční portfolio o přímé investice ze sektoru real estate a developerům je její pomocí umožněno zabezpečit dodatečné finanční zdroje pro realizaci investičních projektů. Společnost Upvest se od svého založení podílela na více než 36 projektech, a to zejména z pozice juniorního věřitele a poskytla financování v celkovém objemu přes 1,8 miliardy korun.

Více informací na https://www.upvest.cz/.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688