Redakce (Kurzy.cz)
Akcie v ČR  |  25.06.2021 14:08:57

Photon Energy Group získala 196 mil. Kč prostřednictvím úspěšné nabídky stávajících akcií


Photon Energy N.V. (WSE & PSE: PEN, FSX: A1T9KW) (dále jen „Photon Energy Group“ nebo „společnost“) nizozemská společnost s českými kořeny poskytující integrovaná a inovativní řešení pro solární energii a úpravu vody po celém světě dnes oznámila výsledky veřejné nabídky (dále jen „Nabídka“) stávajících vlastních akcií, určených pro kvalifikované investory. Nabídka akcií společnosti skončila dne 24. června 2021 v 15:00 SELČ. Celkem bylo upsáno 5 milionů akcií za cenu 7,0 PLN, což odpovídá hrubé částce 35,0 milionů PLN (196 milionů CZK).

„Toto umístění vlastních akcií představuje pro Photon Energy Group důležitý milník a vzhledem k současnému náročnému získávání finančních prostředků jsme s výsledky spokojeni,“ uvedl Georg Hotar, generální ředitel společnosti Photon Energy Group. „Získáním nového kapitálu jsme učinili významný krok pro zajištění financování nedávno ohlášené strategie růstu zaměřující se na rozšíření vlastního portfolia zdrojů čisté elektřiny a zajištění stabilních zdrojů příjmů z našeho plně integrovaného obchodního modelu. Jsme velmi rádi, že můžeme mezi našimi akcionáři přivítat polské a mezinárodní investory, kteří se zúčastnili nabídky a vyjádřili důvěru v naši strategii rozvoje.“

Nabídka 5 milionů stávajících vlastních akcií představující 8,33 % základního kapitálu společnosti, zvýší objem volně obchodovatelných akcií z 14,36 % na 22,69 %. Cena nabídky byla stanovena na 7,00 PLN za akcii. Majoritní akcionáři vyjádřili svůj závazek vůči společnosti tím, že nevložili žádné vlastní akcie. Společnost se rozhodla nezahrnout do nabídky žádné akcie související s odkupem zaměstnaneckých akcií.

Plánované datum transakce prodeje akcií v rámci nabídky bylo stanoveno na 25. června 2021 s plánovaným vypořádáním transakcí 29. června 2021.

Photon Energy Group má v úmyslu použít výnos z nabídky na zrychlení obchodního růstu v rámci nedávno ohlášené strategie rozvoje společnosti na období let 2021-2024. Do roku 2024 má společnost v úmyslu rozšířit vlastní portfolio fotovoltaických elektráren ze 74,7 MWp na celkový instalovaný výkon minimálně 600 MWp. Také počítá s vývojem dalších fotovoltaických projektů o výkonu 1,5 GWp a rozšířením svého globálního portfolia provozu a údržby (O&M) elektráren na 1,0 GWp ve srovnání se současnými 300 MWp.

V důsledku zrychleného růstu podnikání očekává správní rada společnosti v roce 2024 růst EBITDA o přibližně pětinásobek ve srovnání s údaji z roku 2020.

IPOPEMA Securities působí v nabídce jako globální koordinátor a manažer úpisu emisí (bookrunner). Bankhaus Scheich Wertpapierspezialist AG působí v nabídce akcií jako spolumanažer.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688