Hradec Králové (hradeckralove.org)
Z regionů  |  10.06.2021 00:00:00

Očkovací centrum Fakultní nemocnice Hradec Králové podalo přes 100.000 dávek vakcín

Hranici 100.000 podaných dávek vakcín proti COVID-19 ve středu překročilo Očkovací centrum COVID-19 Fakultní nemocnice Hradec Králové. V nemocnici se očkuje od 2. ledna 2021, kdy zdravotníci aplikovali prvních 156 dávek vakcíny, nyní během víkendů se počet podaných vakcín na dvou očkovacích místech pohybuje kolem 1500 dávek, v pracovních dnech je to kolem 900. Očkovací centrum COVID-19 FN HK podalo přibližně třetinu všech dávek vakcín aplikovaných v celém Královéhradeckém kraji.
Fakultní nemocnice HK

„Na dvou očkovacích místech v areálu FN HK zajišťuje podávání vakcíny v pracovních dnech odpoledne a o víkendech průměrně 14 očkovacích týmů, další lidé zajišťují provoz kartoték, navigaci zájemců o očkování či s očkováním spojenou administrativu,“ uvedl vedoucí očkovacího centra FN HK MUDr. Pavel Kosina Ph.D.

Zájemci o očkování zaregistrovaní v centrálním rezervačním systému dostávají vakcíny v ambulancích Pavilonu interních oborů a od začátku dubna také v Pavilonu akademika Bedrny. Očkování probíhá v pracovních dnech od 15:30 do 19:30 hodin, o víkendech je to od 8:00 do 18:00 hodin. Fakultní nemocnice tak jako jedna z mála v ČR již od počátku očkování nabízela a nabízí možnost očkování mimo pracovní dobu jak ve všedních dnech, tak o víkendech. Nemocnice v současné době očkuje výhradně vakcínou firmy Pfizer/BionTech. Vakcíny od firmy Astra Zeneca a Moderna dostávají cestou krajského koordinátora praktiční lékaři.

Očkovací centrum FN HK žádá příchozí, kteří mají možnost, aby pro co nejplynulejší zajištění průběhu očkování měli pokud možno vytištěné potvrzení o rezervaci termínů pro očkování, které jim přijde v potvrzovacím e-mailu, resp. SMS. V této rezervaci je v kolonce Rezervační kalendář uvedeno konkrétní místo očkování. Jednotlivá místa označuje informační tabule.

Na očkování ve Fakultní nemocnici Hradec Králové nyní čeká několik tisíc zájemců, termíny na očkování nemocnice uvolňuje postupně podle věku zaregistrovaných. Velký zájem o očkování ve FN HK způsobuje v poslední době nárůst čekací doby na podání vakcíny. „Pokud někdo čeká na uvolnění termínu, je to dané tím, že se k očkování přihlásili starší zájemci, kteří mají v systému přednost. Významnou část denní kapacity očkovacího centra také využíváme k podání druhých dávek vakcíny, přesto se každý týden snažíme uvolňovat další volné termíny pro očkování první dávkou,“ uvedl Kosina.

Zdroj: Fakultní nemocnice Hradec Králové

Zodpovídá: Michal Komárek
Vytvořeno / změněno: 10.6.2021 / 10.6.2021
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688