Ing. Zbyněk Kalousek (Coinbank)
Okénko kryptoměny  |  06.06.2021 20:22:35

Další menší otřes na kryptotrhu následován vesmírným závodem

 

Muskův tweet a čínské restrikce v praxi

Ve čtvrtek a v pátek si aktuálně největší kryptoměnový influencer Elon Musk opět pohrál s kryptoměnovým trhem. Na svém twiterovém účtu zveřejnil krátkou zprávu hashtag Bitcoin, kterou doprovodil emotikonem zlomeného srdce a obrázkem diskutujícího páru o rozchodu. Ač téměř nikdo neví, co přesně měl tento tweet znamenat, převládnul na kryptotrhu skeptický názor, a to, že se Musk s Bitcoinem rozešel. Na tento tweet pak kurz bitcoinu zareagoval zhruba 7% propadem, který přes víkend začal pomalu umazávat.

Bohužel další propad přišel ze soboty na neděli. Ze strany čínské sociálně-mediální služby Weibo došlo k pozastavení, či zrušení některých účtů, které souvisí s kryptoměnami. K obdobnému kroku došlo již v roce 2019, kdy služba mikroblogování po tehdejších zavedených omezeních pozastavila účty provozovatele burzy Binance Holdings Ltd. a blockchainové platformy Tron. Na trhu tak stále přetrvávají obavy z případných budoucích čínských restrikcí. Zpráva Goldman Sachs Group Inc. pak v této souvislosti připomněla, že institucionální přijetí státní kryptoměny může být zdlouhavý proces. I to alespoň zatím drží kryptoměnové trhy v nejistotě. 

Graf vývoje kryptoměny Bitcoin | zdroj CoinBank Trader

Influencer Musk

Větším hýbatelem s kurzy v posledních dnech je Elon Musk. A to i navzdory jeho relativně klesající popularitě. Dle společnosti Awario, která sleduje sociální sentiment na sítích, Muskovi tweety z posledních dní zvedly vlnu nevole proti jeho osobě. V květnu vzrostl počet negativních tweetů na adresu Elona Muska na 19,2 %, zatímco poměr pozitivních tweetů klesnul na necelých 15 %. Jedná se zhruba o čtvrtinový rozdíl oproti lednu. Pokles sociální oblíbenosti je opravdu jen relativní, protože v květnu se zároveň na Twiteru zvýšil počet sledujících o více než 3 miliony, což z Elona Muska udělalo nejsledovanějšího obchodního manažera na světě.

Kevin Kang, spoluzakladatel a ředitel společnosti BKCoin Capital se vyjádřil na konferenci ke kryptoměnám v Miami, že: 

„Muskova moc nad kryptoměnami je podobná vlivu, který mají někteří tradiční investoři nad konvenčními trhy. Když manažeři velkých hedgeových fondů zveřejní své pozice, tak se tradiční aktiva také pohnou. Věřím, že čím více bude Musk tweetovat, tím více bude trh v budoucnu vůči jeho tweetům imunní. Zatím však je jedním z velkých influencerů na bitcoinovém trhu.“

Přes všechny tyto Muskovy rozmary se zdá, že je stále fanouškem kryptoměn. Jak jinak si vysvětlit, že díky jeho společnosti SpaceX se mohl uzel s kryptoměnou Ethereum dostat až do vesmíru na Mezinárodní vesmírnou stanici. K této události došlo ve čtvrtek, kdy raketoplán Dragon2 společnosti SpaceX, který nesl náklad zásob, vědeckých experimentů a solárních panelů, zároveň vypustil tento uzel na ISS. K dokování pak došlo v sobotu. Zároveň společnost SpaceX oznámila, že počátkem příštího roku chystá „misi DOGE-1 na měsíc“, přičemž bude zároveň přijímat platby touto kryptoměnou, inspirovanou memy.

S ohledem na výše zmíněné se tweet Elona Muska jeví úplně v jiných barvách. Musk si je svého vlivu na kryptoměnové trhy vědom. Proč si však s tímto trhem zahrává, je záhadou i pro mnohé odborníky na kryptoměny. 

Ilustrační fotografie | zdroj 123RF

Vesmírné závody

Za zmínku pak stojí, že kryptografická burza BitMEX plánuje jít ještě dál. Chystá se na uložení fyzické peněženky, která bude obsahovat jeden bitcoin, na povrch měsíce. Kryptopeněžka bude mít podobu pamětní mince. Za tímto účelem BitMEX spolufinancuje vývoj přistávacího modulu na měsíci, Peregrine. Přistání tohoto modulu je plánováno již na závěr roku. Zástupci BitMEXu uvádějí, že nemají nic proti Doge penězům, považují však za správné, aby se na měsíc dostal jako první právě bitcoin. 

Jsme tak svědky vesmírných závodů mezi kryptoměnami. 



Nákup kryptoměn CoinBank

Ing. Zbyněk Kalousek

Vystudoval ekonomii a management na Masarykově univerzitě v Brně. V minulosti se věnoval analýzám finančních trhů. K této činnosti se po kratší odmlce opět navrací. Spoluzakladatel společnosti, která se zabývá poradenstvím a akreditovaným vzděláváním. Spolupracuje s několika dalšími firmami. Svět kryptoměn vnímá jako progresivní část trhu, která nabízí plno příležitostí, ale zároveň skýtá plno nástrah, od decentralizace, apolitický přístup, k velké volatilitě kurzů, až k čím dál náročnější těžbě kryptoměn.


CoinBank

Od roku 2021 spolupracuje se společností MipSoftware, která provozuje směnárnu s kryptoměnami CoinBank a burzu s kryptoměnami CoinBank Trader. Obě platformy jsou zajímavé zejména pro středoevropskou klientelu. Skrz své produktu propojuje koncové uživatele s největšími světovými kryptoburzami a nabízí příjemné uživatelské prostředí. Pro českého klienta je nejspíš nejpříjemnější funkce obchodování prostřednictvím české měny. Široká nabídka kryptoměn, přístup k největším světovým burzám, to jsou předpoklady pro zajímavou spolupráci.

Více informací na https://coinbank.cz/.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Okénko kryptoměny:

St 11:47  Půlení bitcoinu bylo úspěšné, ale co bude dál? Ing. Zbyněk Kalousek (Coinbank)
15.04.2024  Zlato trhá rekordy, ale prodávat nemusí být moudré Martin Stránský (WBTCB)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688