Export (export.cz)
Ze světa  |  28.05.2021 13:06:57

České firmy mohou využít rozšířené nabídky služeb v Mongolsku

Čeští exportéři a investoři mohou využít širšího spektra služeb, které jim v Mongolsku nabízí kancelář Czech Business Support. Tyto služby jsou součástí projektu na podporu ekonomických aktivit v zahraničí PROPEA českého ministerstva zahraničí a zmíněná kancelář spolupracuje na jeho realizaci s Velvyslanectvím ČR v Ulánbátaru.

Mongolský Ulánbátar je jednou ze světových metropolí, v nichž mají čeští exportéři a investoři možnost využít služeb v rámci projektu PROPEA.

Kancelář Czech Business Support aktuálně rozšířila svou nabídku o podporu aktivit českých společností na mongolském trhu prostřednictvím nevládní organizace Mongolská obchodní databáze (MBD), jejímž cílem je být „mostem k podnikání s Mongolskem“.

Czech Business Support řídí zkušený manažer Ser-Oda Ichinkhorloo, který díky detailním znalostem mongolského trhu může pomoci účinně prosazovat obchodní zájmy českých společností. Služby kanceláře zahrnují například zpracování tendrové dokumentace, vypracování marketingové studie, registraci ochranné značky, snižování rizik vstupu na trh, podporu trvalé přítomnosti na trhu nebo podporu firem s investičními plány.

Zájemci si mohou prohlédnout obchodní profil kanceláře a zainteresované české obchodní společnosti mohou kontaktovat přímo jejího šéfa Ser-Oda Ichinkhorloo (serod@b2bmongolia.com, mob. 976 99066062).

MONGOLSKÁ OBCHODNÍ DATABÁZE

Stránka portálu B2B www.mongolianbusinessdatabase.com se zobrazuje jako jeden z předních webů ve vyhledavači Google (podle klíčových slov Mongolia Business nebo Business Mongolia). Mongolská obchodní databáze (MBD) má prokazatelně přístup k obchodním kontaktům z 90 zemí.

Portál shromažďuje nejnovější obchodní a ekonomické zprávy z Mongolska i mezinárodního obchodu a distribuuje formou „bulletinu denních zpráv MBD“ až 7 700 e-mailů manažerům místních a zahraničních investičních společností, mezinárodních organizací a další obchodním partnerům či investorům se zájmem o Mongolsko. Stránky MBD mají přibližně 17 500 čtenářů, kteří aktivně sdílejí obchodní informace související s podnikáním.

Databáze MBD poskytuje klientům služby, jakými jsou realizace konkrétního průzkumu trhu, výběr a doporučení potenciálních partnerů – významných „hráčů“ na trhu, přímý kontakt s vytipovanými mongolskými obchodními partnery, zastupování v obchodu, pomoc při pronikání na mongolský trh, zorganizování obchodní akce v Mongolsku nebo usnadnění profesionální komunikace mezi obchodními partnery.

Čestným prezidentem Mongolské obchodní databáze je R. Amarjargal, bývalý předseda vlády Mongolska, zakladatelem a výkonným ředitelem je Ser-Od Ichinkhorloo, dalšími partnery jsou Saha Meyanathan, bývalý vedoucí kanceláře Světové banky v zemi, nebo Jim Dwyer, zakládající generální ředitel a předseda Mongolského fondu.

Kancelář MBD uspořádala různé akce: seminář mongolské obchodní mise na mongolsko-britské obchodní komoře v Londýně v listopadu 2015 a říjnu 2016; dále International Franchising Expo v Sydney v březnu a květnu 2016; konferenci investorů NAMBC v Ottawě v únoru 2016 a ve Washingtonu v květnu 2017; mongolskou obchodní misi na mezinárodní festival podnikání v Liverpoolu v červnu 2016; misi MBCCI Mongolia London Business Forum – Bloomberg v dubnu 2017; seminář o podnikání v Mongolsku a obchodní misi na Invest Mongolia London Forum v červnu 2017; účast na London Brand-Licensing v říjnu 2018; seminář MBCCI Podnikání v Mongolsku v březnu 2019 v Londýně atd.

NABÍDKA PRO ČESKÉ FIRMY

Pokud jde o Českou republiku, kancelář Czech Business Support se oficiálně účastní českého projektu podpory podnikání PROPEA v Mongolsku od listopadu 2019.

Czech Business Support nabízí českých obchodním společnostem, aby ji kontaktovaly s případnými žádostmi o usnadnění vstupu na mongolský trh: „Nabízíme naši databázi, kontakty, vybavení a znalosti trhu, abychom společně dosáhli úspěchu vašich ambiciózních obchodních plánů v Mongolsku.“

Josef Kostiha, ekonomický diplomat, Velvyslanectví ČR v Ulánbátaru


Moderní ekonomická diplomacie



Moderní ekonomická diplomacie je časopis, který vydává Ministerstvo zahraničních věcí ČR a který je určen především pro české exportéry. Jedná se o dvouměsíčník, ve kterém vývozní firmy najdou praktické informace o exportních trzích, o službách které jim nabízí Ministerstvo zahraničních věcí a síť ambasád spolu se zahraničními kancelářemi českých státních agentur a institucí. Čtenářům přináší také informace o našich seminářích a podnikatelských misích, o možnosti zapojení se do B2B aktivit České rozvojové agentury a financování exportu. Obsahuje také články, komentáře, analýzy a rozhovory o trendech v oblasti světové ekonomiky, perspektivních exportních oborech a úspěšných českých exportérech.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688