Cyrrus (Cyrrus)
Akcie ve světě  |  26.05.2021 12:18:57

Coinbase Prime

Firma Coinbase Global Inc. oznámila, že rozšíří nabídku prvotřídních zprostředkovatelských služeb pro institucionální zákazníky o novinku, která spojuje úschovu, obchodování, analýzu dat a další služby. Pod označením „Coinbase Prime“ poskytne institucionálním klientům přístup k obchodům na 12 různých regulovaných burzách, včetně Coinbase. Bude fungovat jako zastřešující služba od směrování inteligentních objednávek až po podrobné zprávy o analýze obchodních nákladů a podporu správy účtů. Coinbase Prime je integrované řešení, které poskytne bezpečnou úschovu, pokročilou obchodní platformu a spektrum služeb, díky kterým může institucionální investor spravovat svůj kryptoměnový účet na jednom místě. Díky inteligentnímu směrování objednávek mají investoři možnost přistupovat k širšímu trhu kryptoměn, než aby se spoléhali pouze na ceny z burzy Coinbase. Tato technologie automaticky přesměruje objednávku na podporovanou burzu s nejlepšími cenami včetně obchodních poplatků.

Společnost Coinbase měla na konci března na své platformě více než 8 000 institucionálních klientů s aktivy v hodnotě přibližně 122 miliard USD. Největší burza kryptoměn v USA generuje 5% až 7% svých příjmů od institucionálních klientů. Převážná část příjmů ale pochází od retailových investorů. Právě zde spatřuje firma největší prostor ke střednědobému růstu. Aktiva institucionálních investorů za poslední rok výrazně vzrostla. Některé velké společnosti by se mohly vydat podobnou cestou, jako automobilka Tesla a nakoupit bitcoiny, s cílem využití této kryptoměny jako možné platební metody. Transakci Tesly v objemu 1,5 mld. USD zprostředkovala právě burza Coinbase

Akcie firmy Coinbase (označení COIN.US) byla v polovině minulého měsíce uvedena na burze NASDAQ za 100 miliard dolarů. Společnost byla založena již v roce 2012. Od letošního března je v objemu obchodů největší kryptoměnovou burzou v USA. Vstup na burzu byl odlišný v tom, že namísto tradiční počáteční veřejné nabídky (IPO) umístila Coinbase své akcie přímo na burze NASDAQ prostřednictvím přímého úpisu. Od klasického IPO se liší v tom, že přímý prodej znamená odprodej již existujících akcií, zatímco prostřednictvím IPO jsou emitovány nové akcie s pomocí upisovatele. Od svého uvedení na burzu zaznamenává akcie firmy Coinbase průběžný pokles spojený s aktuálním poklesem několika kryptoměn včetně bitcoinu


Petr Pelc, ekonom CYRRUS

Společnost CYRRUS, a.s., je licencovaným obchodníkem s cennými papíry a jednou z největších makléřských společností v České republice.
Obchodování na finančních trzích zahrnuje mnoho specifických činností. Nejsme jen broker. V současnosti vám skrze naše další společnosti dokážeme pomoct s hledáním strategického investora, rozvojem vašeho podnikání pomocí dotací, obchodováním v cizích měnách i s marketingem.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

14.04.2021Coinbase IPO na XTB X-Trade Brokers (XTB)
14.04.2021Coinbase vstupuje na burzu za 250 dolarů za akcii Štěpán Hájek (Purple Trading)



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688