pardubickykraj.cz (Pardubický kraj)
Z regionů  |  27.04.2021 00:00:00

Na sloučení JIP ve Svitavské nemocnici chce kraj žádat o podporu z evropských fondů

Jedním z důležitých projektů v oblasti zdravotnictví, na které chce Pardubický kraj žádat prostředky z programu REACT, je úprava zázemí a vytvoření JIP pro chirurgické obory ve Svitavské nemocnici. V rámci přípravy žádosti je projekt rozšiřován o vnitřní vybavení a upravován. Celkové předpokládané náklady jsou necelých 125 milionů korun.

„Naší snahou je maximálně využít možností programu REACT EU a začlenit do projektu co nejvíce způsobilých výdajů tak, abychom minimalizovali potřebu vlastních zdrojů a tím akcelerovali investice do našeho kraje právě v daňově horších časech. REACT je mimořádnou příležitostí jak zainvestovat do velkých staveb v krajském zdravotnictví s tím, že také v případě nemocnice Svitavy nyní nacházíme jistý prostor, jak dostat do evropského financování také moderní vybavení nové jednotky,“ řekl krajský radní pro evropské fondy a regionální rozvoj Ladislav Valtr.

 

Investice do Svitavské nemocnice mají podle hejtmana prioritu hned po centrálních příjmech v Pardubicích a Ústí nad Orlicí. „Sloučení JIP v rámci Svitavské nemocnice je součástí generelu rozvoje celého nemocničního areálu a evropské prostředky nám výrazně pomohou rozvolnit ruce pro realizaci dalších etap. V případě tohoto projektu se pohybujeme na 125 milionech s tím, že krajská spoluúčast je přibližně 2,5 milionu korun,“ řekl hejtman Martin Netolický s tím, že podávání žádostí by mělo být spuštěno 5. května. „Bohužel se znovu jedná o soutěž na rychlost, tedy takzvanou klikací soutěž, kterou jsme si vyzkoušeli již v rámci dopravních staveb IROP. Vzhledem k objemu prostředků, které jsou k dispozici, bychom si dokázali představit důstojnější formu podávání žádostí. Stejně jako v předchozím případě budeme maximálně připraveni,“ řekl hejtman Netolický.

 

Předmětem investiční akce je úprava zázemí a vytvoření JIP pro chirurgické obory s částečným využitím společných prostor. „Předpokládáme, že počet lůžek na stávajícím JIP ARO zůstane zachován. Rozšíří se kapacita JIP chirurgických provozů o tři lůžka ve společné hale a jedno lůžko v samostatném boxu ve stávajícím objektu. Dále bude navýšena kapacita JIP pro interní lůžka, a to celkem o tři lůžka,“ uvedl náměstek hejtmana pro oblast investic Roman Línek.

 

V rámci přípravy žádosti o dotaci do ReactEU je projekt rozšiřován o vnitřní vybavení a s tím související navýšení stavebních prací. „Při přípravě a následné realizaci projektu musíme myslet na jednoznačnou nezbytnost udržení minimálního provozu JIP během celého trvání rekonstrukce. I s ohledem na průběh koronavirové nákazy si nemůžeme dovolit zcela uzavřít některá oddělení potenciálně využitelné pro pacienty s koronavirem
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

12.07.2022Pardubický kraj připravuje další rozvoj Svitavské nemocnice pardubickykraj.cz (Pardubický kraj)



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688