Zuzana Klímová (RekvalifikačníKurzy.cz)
Finanční rady  |  25.04.2021 21:41:05

Rekvalifikační kurzy Praha 2021: Jaká je nabídka a kolik stojí?

V Praze je největší nabídka rekvalifikačních kurzů v rámci celé České republiky. Pražané tak mají velkou výhodu v porovnání s menšími okresními městy. Rekvalifikační kurzy Praha 2021 – vyplatí se absolvovat kurz v současnosti? Čeká kurzy zdražení? O které obory je největší zájem? Vše se dozvíte v článku.

Jaké obory rekvalifikace patří v Praze mezi nejoblíbenější?

V našem hlavním městě je nabídka logicky nejvíce široká. Vzdělávací společnosti zde nabízejí celou řadu oborů. Odvíjí se od zájmu uchazečů, ale také poptávce ze strany zaměstnavatelů. V letošním roce očekávají úřady práce, že bude mít zájem o rekvalifikaci přes sto tisíc lidí. Vliv má stoupající nezaměstnanost. Ta se drží v průměru 4,3 %. V Praze je hodnota 3,7 %. 

Co je to rekvalifikace? 

Nejprve specifikujme, co znamená pojem „rekvalifikace“. Jedná se o změnu, případně rozšíření současné profesní kvalifikace. Uchazeči získávají znalosti o úplně nové oblasti, nebo si prohlubují (doplňují) své dosavadní vzdělání. Rekvalifikační kurzy s akreditací jsou zakončené zkouškou dle národních kvalifikací. Úspěšní absolventi získají tzv. osvědčení o rekvalifikaci. To mohou použít k doložení získaných dovedností u potencionálního zaměstnavatele či k získání živnostenského oprávnění.

Jaká profese má budoucnost?

Před výběrem nejvhodnějšího rekvalifikačního kurzu v Praze, zvažte vaše schopnosti, talenty a zdravotní stav. Poté si nastudujte vše o zvoleném oboru, zda má v místě vašeho bydliště perspektivu a je o něj poptávka. Nabídka je vskutku rozmanitá.

Rekvalifikace Praha nabízí např. tyto obory: účetnictví, IT a grafické práce, marketing, personalistika, masérství, fyzioterapie, kadeřnictví, svářečství a mnoho dalších.

 

V Praze najdete práci s nejlepším finančním ohodnocením. Některé profese lze vykonávat z domova, což je také častý požadavek v současné době. 

Kurzy se liší nejen zaměřením, ale i cenou, požadavky na dosažené vzdělání a zdravotní stav.

 

Rekvalifikační kurzy v Praze přes úřad práce

Nejen v Praze můžete absolvovat rekvalifikační kurzy sami za sebe s tím, že si je plně uhradíte. Pokud jste ale v evidenci úřadu práce, můžete požádat o proplacení rekvalifikace v plné výši.

Covid-19 s trhem práce solidně zamával. V roce 2019 se potýkal s obrovským nedostatkem zaměstnanců. S příchodem pandemie koronaviru se situace začala razantně měnit. Jak ve Středočeském kraji, tak v Praze přibylo nezaměstnaných v evidenci na úřadech práce. V průběhu minulého roku se zdvojnásobil počet živnostníků registrovaných na pracovním úřadě.

Úřad práce Praha rekvalifikační kurzy finančně podporuje

Považuje je za způsob, jak nezaměstnané vrátit zpět do zaměstnání. K 31.3. 2021 na kurz nastoupilo celkem 1 721 lidí (803 z nich již rekvalifikaci úspěšně dokončili).

V Praze je zájem o rekvalifikační kurzy zaměřené na získání řidičských průkazů, pro pracovníky v sociální oblasti a kurzy orientované na osobní služby. Další možnosti vzdělávání nejčastěji zvažují lidé s výučním listem, úplným středním vzděláním s maturitou či základním vzděláním. Co se týče věku, tak převažují účastníci nad padesát let. Mladší zájemci si kurz platí spíše sami nebo prostřednictvím svého zaměstnavatele.

Rekvalifikační kurzy od Orange Academy

Mezi největší vzdělávací společnosti patří Orange Academy, ta poskytuje rekvalifikační kurzy po celé České republice. V současnosti ve více než čtyřiceti městech v Čechách a na Moravě. V Praze jsou kurzy rychle obsazované.

Nejinak se děje i v posledních měsících podle jednatele, pana Ing. Damborského: „Jsem překvapen, že je zájem uchazečů téměř běžný jako v předešlých letech, kdy pociťujeme stoupající nárůst zájemců. Vliv na to má určitě skutečnost, že jsme rychle reagovali a přešli na online výuku. Přesto se většina studentů těší, až se budeme moci setkávat zase osobně. Nejžádanější jsou rekvalifikační kurzy účetnictví v Praze. Těsně za nimi jsou pak mzdy, personalistika, daně a marketing“.

Zvažujete rekvalifikaci z účetnictví nebo marketingu? Připravte si částku kolem 10 tisíc korun. Kurz trvá několik týdnů (cca 2-3 měsíce) a je zaměřený především na praktickou stránku. Jako vstupní požadavek postačí většinou výuční list.

Zdroj: orangeacademy.cz, mpsv.cz, epale.ec.europa.eu

Zuzana Klímová

Z dob studií je jí blízké účetnictví a ekonomika, ve své profesi se ale věnuje převážně marketingu. Od roku 2011 se zabývá redaktorskou činností, tvorbou webových stránek a optimalizací webu. Od roku 2019 spolupracuje se společností Orange Academy s.r.o., kde působí jako garantka kurzu Online marketing a podílí se na marketingové strategii společnosti. Spolu s týmem redaktorů plánuje obsah na nejrůznějších platformách od firemního blogu, sociálních sítí, až po externí weby s ohledem na linkbuilding a SEO.



RekvalifikacniKurzy.cz

Aktuální nabídka kurzů s akreditací seřazená podle termínu konání, města, kraje a oboru – např. účetnictví a daňová evidence, mzdové účetnictví, daně, personalistika, online marketing, kurz programování a kurz asistentky/sekretářky. Na stránkách RekvalifikacniKurzy.cz naleznete přehledný vyhledávač rekvalifikačních kurzů po celé České republice. Pomáháme lidem zvýšit kvalifikaci a najít uplatnění v nových oborech.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Finanční rady:

Čt 10:57  Povolené přečerpání, nebo kreditní karta? Po čem sáhnout? Iva Grácová (Bezvafinance)
Čt   8:00  Domácnost za poloviční náklady. Přejděte na smart home Petr Holub (Zoxo Financial s.r.o.)
St   0:00  Penzijní připojištění se mění, pro koho je výhodné Petr Holub (MojeNebankovka)
Út 13:15  Rozšiřujeme nabídku ETF: AI, Indie, obrana a další Marek Pokorný (Portu)

Přečtěte si také:

11.01.2024Kolik nás bude a v jakém věku? ČSÚ (ČSÚ)
14.05.2023Máte vlastnosti účetní? Využijte je pomocí rekvalifikačních kurzů! Zuzana Dubová (RekvalifikacniKurzy.cz)
19.03.2023Rekvalifikační kurz Ostrava: co, proč a za kolik Zuzana Dubová (RekvalifikacniKurzy.cz)



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688