cryptokingdom.tech (Crypto Kingdom)
Kryptoměny  |  20.04.2021 15:26:01

Gabby Dizon: Vydělávejte si peníze hraním ve virtuálních světech

„V příštích několika desetiletích bude v Metaverse žít stále více lidí společně s jejich kariérami, jejich identitami, jejich životy.“

Virtuální realita Metaverse

Gabby Dizon - spoluzakladatel her Altitude Games a Yield Guild Games - si myslí, že virtuální realita Metaverse, inspirovaná science fiction, se čím dál rychleji vytváří všude kolem nás. "Metaverse znamená různé online světy, které jsou propojeny nějakou formou sdílené ekonomiky. Tato ekonomika je obvykle založena na blockchainu,“ vysvětluje Dizon.

I když si myslí, že jsme stále „ve velmi raných fázích“ budování, hry založené na blockchainu jako Axie Infinity a The Sandbox již vyvíjejí robustní herní ekonomiky. Dizon věří, že odtud vznikne efekt sněhové koule, protože stále se zvyšující automatizace ztěžuje lidem hledání zaměstnání a místa ve společnosti.

"Mnoho lidí přijde o práci ve fyzickém světě a co budou dělat? Myslím, že půjdou online a začnou hrát hry. Konkrétně začnou hrát hry, aby si vydělali peníze.“

To není zcela bezprecedentní, protože místní obyvatelé ve Venezuele zasažené hyperinflací těží virtuální zlato za účelem zisku ve hře RuneScape, aby už nyní po mnoho let živili své rodiny.

Dizonovo studio herního designu, Altitude Games, sídlí v Manile na Filipínách, kde se mnoha Filipíncům podařilo udržet se nad hladinou přes nekonečné lockdowny COVIDu-19 tím, že získávají a prodávají NFT-tvory, známé jako Axies. Ačkoliv jeho firma zabývající se herním designem začala s hrami zdarma, nyní pomáhá budovat volnočasovou ekonomiku prostřednictvím herního modelu play-to-earn (hraní za výdělek).

Věří, že znovuobjevení her je odpovědí na některé světové problémy. „Play to earn má příležitost vyrovnat nerovnosti bohatství, které se ve světě právě dějí,“ říká plný optimismu. Tento model je obzvláště relevantní v rozvojových zemích, kde se již stal skutečností.

V roce 2020 spoluzaložil Yield Guild Games jako guildu pro hráče, z nichž mnozí jsou aktivní investoři a skupují portfolio výnosných herních NFTs v řadě blockchainových her.

Hrajte a vydělávejte

Dříve hráči zaplatili kupní cenu za videohry pouze jednou. Ty poskytovaly nekonečné hraní, s úrovněmi odemknutými v průběhu hry. Poté přišlo pay-to-play, které vyžadovalo, aby hráči provedli malé nákupy za účelem odemknutí úrovní nebo schopností podle postupu.

Free-to-play je další model, který lze hrát zdarma, ačkoli výhody lze obvykle zakoupit. Takové hry často mají nákupní loot boxy obsahující náhodné herní zboží. To se ukázalo jako kontroverzní, protože regulační orgány Evropské unie je označují za „problematické prvky designu“ a některé země jako Belgie je považují za formu hazardu.

Play-to-earn je poněkud radikální koncept, který naznačuje, že hráči ve skutečnosti vydělávají peníze samotným hraním, obvykle prováděním úkolů za účelem zisku předmětů ve prospěch ostatních hráčů. Raný příklad výdělečné hry se nachází v centralizovaných hrách pro více hráčů, jako jsou World of Warcraft a Runescape, kde si hráči mohou vydělat herní zlato, které pak mohou prodat jiným hráčům výměnou za fiat na burzách, jako je DMarket.

Dizon vysvětluje, že „Problémem velkého farmení zlata ve hrách, jako je World of Warcraft a Runescape, bylo to, že operace se zlatem byly založeny v podstatě na manufakturách,“ což způsobilo nárůst nabídky měny ve hře. To vedlo k tomu, že se herní předměty staly dražšími, což zkomplikovalo hraní. "Tyto hry samy o sobě nebyly postaveny pro tento druh inflace, takže hodnota byla nakonec extrahována z hry a celkově poškodila herní ekonomiku," pokračoval.

U blockchainových her je to jiné

Hráči na Filipínách mohou vydělávat trojnásobek minimální mzdy hraním blockchainových her. I když jsou počítačové hry pro mnoho lidí po celém světě zábavou zdarma nebo s nízkými náklady, zejména s ohledem na globální uzamčení způsobené COVID-19, stále více lidí si uvědomilo, že je třeba vydělávat peníze hraním.

"Jsou to hráči, kteří hrají League of Legends šest hodin denně." Pak vidí na Facebooku, že někteří jejich přátelé zbohatnou hraním této hry, a řeknou si: „Jak je to možné?“ Takže se dostanou na náš Discord.“

Jakmile se dostanou na kanál Discordu Yield Games Guild, brzy se naučí základy toho, jak začít. To zahrnuje nastavení peněženky Metamask a bezpečnostní tipy ohledně toho, že nikdy nemáte prozrazovat vaše soukromé klíče nebo seed fráze. V současné době se Yield Games zaměřuje na výuku nováčků, za účelem vydělávání peněz v Axie Infinity, hře, kde hráči nakupují, vychovávají, obchodují a bojují s bytostmi zvanými „Axies“. Vzhledem k tomu, že hra běží na žetonech Small Love Potion, které lze snadno obchodovat na Uniswap a dalších DEX burzách, nachází se ve hře skutečné peníze.

Dizon má jednu radu pro kohokoliv, v jakémkoliv věku a odkudkoliv, kdo se chce připojit k revoluci.

"Začněte tím, že se připojíte ke komunitě, a poskytnete této komunitě hodnotu." […] Pokud poskytujete hodnotu komunitě v Metaverse, najdete si v ní své vlastní místo,“ myslí si Dizon.

"K tomu nemusíš být kdokoliv speciální nebo vysoce vzdělaný. Musíte být počítačově gramotní a mít mobilní telefon s internetem a oplývat určitými herními schopnostmi - a pak můžete začít vydělávat peníze,“ uzavírá Dizon.

To nezní zase tak složitě.

CryptoKingdom.cz

Jsme mostem mezi starým a novým světem. Provedeme tě světem kryptoměn a ukážeme ti cestu k největší příležitosti 21. století.

Crypto Kingdom je největší kryptoměnová komunita na CZ/SK scéně. Pomohli jsme již několika tisícům začátečníků se v kryptoměnách zorientovat.

Připoj se k nám a my tě provedeme: https://start.cryptokingdom.tech

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688