Středočeský (kr-stredocesky.cz)
Z regionů  |  19.04.2021 00:00:00

Z bývalé jízdárny v Kutné Hoře je kongresové centrum, prozatím bude sloužit jako očkovací místo

Ředitelka GASKu Jana Šorfová s radním Pavlem Pavlíkem v novém kongresovém centru.

V areálu Galerie Středočeského kraje v Kutné Hoře je ode dneška nové očkovací místo. Prostor bývalé jízdárny, který sloužil jako parkovací dům, prošel během uplynulých 12 měsíců rekonstrukcí na kongresové centrum. Kvůli pandemii má prozatím nové využití.

„Už když jsme připravovali pomyslnou mapu očkovacích center, bylo jasné, že v Kutné Hoře se nabízí prostor budoucího kongresového centra. Vyplatilo se, že jsme počkali, protože nové prostory budou pro takové účely perfektní. Děkuji personálu kutnohorské nemocnice i občanům, že první týdny očkování zvládli v prostorách nemocnice a přeji nám všem, ať máme pro nové centrum hlavně dostatek vakcín, což jako Středočeský kraj bohužel nemůžeme ovlivnit,“ uvedla hejtmanka Petra Pecková (STAN).

„Věřím, že krajská investice za bezmála 40 milionů korun do nového kongresového centra přinese Kutné Hoře další příležitosti v oblasti cestovního ruchu. Kvůli koronaviru se momentálně sice žádné akce nekonají, ale i tak nachází prostor ihned po kolaudaci nanejvýš aktuální využití,“ doplnil radní pro kulturu a cestovní ruch Středočeského kraje Václav Švenda (TOP 09).

Obyvatelé Kutnohorska se dosud mohli nechat naočkovat v nemocnici v Kutné Hoře. Ode dneška už lidé vakcínu dostanou v moderních vzdušných prostorách bývalé jízdárny, kde je dobré zázemí pro veřejnost i pro zdravotníky. „Nebylo potřeba velkých úprav, vše jsme připravili v souladu s požadavky hygieniků. Se stavbou a provozem očkovacích center už má kraj zkušenosti, takže příprava nového velkokapacitního místa se podařila bez problémů, a ještě s drobným předstihem oproti původním představám,“ připomněl radní pro zdravotnictví Pavel Pavlík (ODS). Kapacita očkovacího místa je až 500 lidí denně, vše ale bude záviset na dodávkách vakcín.

„Jsem ráda, že naše nové kongresové centrum nezůstane zavřené, a naopak bude mít i teď, v době pandemie, smysluplné využití. Do areálu GASKu se díky tomu alespoň trochu vrátí život, naši zaměstnanci pomáhali s přípravami a zapojí se i v očkovacím centru. Navíc jsme do venkovního prostoru GASK umístili umělecká díla, aby se lidé mohli potěšit uměním naživo, nejen v online světě,“ doplnila ředitelka GASKu Jana Šorfová.

Příprava projektu na proměnu parkovacího domu v multifunkční kongresové centrum začala před čtyřmi lety, rekonstrukce samotná odstartovala loni v únoru. Objekt nabízí v budoucnu široké využití pro pořádání konferencí, přednášek, firemních akcí nebo rodinných oslav. Zároveň je skvělou „suchou“ variantou pro akce plánované ve venkovním prostoru. Využití se nabízí i v oblasti umění, mohou zde být realizovány krátkodobé výstavy nebo umělecká sympozia. Kapacita kongresového centra je 200 osob. Celková cena rekonstrukce včetně projektové dokumentace je 37 858 000 korun a ze svého rozpočtu ji zaplatil Středočeský kraj.


Nový kongresový sál bude zatím sloužit jako očkovací centrum. (Obrázek se otevře do nového okna)
Nový kongresový sál bude zatím sloužit jako očkovací centrum. (Obrázek se otevře do nového okna)
Nový kongresový sál bude zatím sloužit jako očkovací centrum. (Obrázek se otevře do nového okna)
Ředitelka GASKu Jana Šorfová s radním Pavlem Pavlíkem v novém kongresovém centru. (Obrázek se otevře do nového okna)
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688