Martin Krištoff (CFD World)
Okénko investora  |  29.03.2021 12:06:48

AstraZeneca

EMA stojí za bezpečností vakcíny AstraZeneca. Evropská agentura pro léčivé přípravky (EMA) ve čtvrtek 18. 3. 2021 uvedla, že vakcína od společnosti AstraZeneca nesouvisí s celkovým zvýšeným rizikem vzniku krevních sraženin. Celkové výhody převažují nad riziky.

 

Zdroj: https://www.google.com/finance/quote/AZN:NASDAQ?window=5Y

Pozitivně však nepůsobí závěry ze studie zveřejněné v The New England Journal of Medicine, v níž se zjistilo, že vakcína AstraZeneca je neúčinná proti jihoafrické mutaci viru SARS-CoV-2.

I když společnost AstraZeneca čelila a čelí negativním faktorům, kdy ve více zemích bylo pozastaveno očkování její vakcínou, je třeba vzít v úvahu, že během pandemie neprodává svou vakcínu se ziskem. Proto jakékoliv pozastavení používání vakcíny neovlivní v tomto roce zisk společnosti. Ke zvýšení ceny dojde pravděpodobně po pandemii, kdy společnost zvýší příjmy a tím i zisk. To zvyšuje kapacitu na tři miliardy dávek ročně. Znamená to tedy, že AstraZeneca má infrastrukturu potřebnou k tomu, aby se stala lídrem na trhu. Pokud se vyřeší problémy s vakcínami společnosti AstraZeneca, produkt by mohl přinést miliardové příjmy. 

Společnost se nezaměřuje a nespoléhá pouze na prodej vakcín proti koronaviru. AstraZeneca prodává širokou škálu produktů a prodej výrobků v roce 2020 meziročně stoupl o 10 % na více než 25 miliard dolarů. To znamená, že poslední zprávy o vakcíně AstraZeneca pravděpodobně nejsou důvodem k poplachu. Celkové portfolio produktů společnosti AstraZeneca by mělo v následujících letech zvýšit zisk, z čehož budou v konečném důsledku profitovat dlouhodobí investoři. 

Zdroj: https://money.cnn.com/quote/forecast/forecast.html?symb=AZN

V následujících 12 měsících 23 analytiků předpovídá vývoj ceny společnosti odlišně. Střední cíl představuje 65,85 dolarů za akcii, nejvyšší odhadovaná cena v následujících 12 měsících je 78,92 dolarů za akcii a nejnižší 47,54. Medián odhadu představuje nárůst o + 31,51 % oproti poslední ceně 50,07 dolarů za akcii. (https://money.cnn.com/quote/forecast/forecast.html?symb=AZN

Akcie společnosti se od července 2020 obchodují v mírně klesajícím trendu a drží se blízko cenového pásma z předchozího roku v okolí 50,00 dolarů za akcii, někteří investoři to mohou považovat za podklad pro nákup akcií do svého portfolia.


  

 

 


Martin Krištoff

hlavní analytik CFD World

Martin Krištoff je hlavní analytik v CFD World. Před tím působil více než dva roky jako finanční analytik u obchodníka s cennými papíry CAPITAL MARKETS, o.c.p., a.s. Věnoval se zejména portfolio managementu a analýzám akciových titulů z hlediska fundamentálních i technických ukazatelů. Nadále se zabývá fundamentálními a technickými analýzami především akciových titulů."


CFD WORLD

CFD WORLD poskytuje komplexní globální a investiční služby. Kromě možnosti obchodovat forex a CFD na akciích, komoditách a indexech mohou také klienti obchodovat s fyzickými akciemi. Začínající investoři uvítají příjemné a uživatelsky přívětivé rozhraní platformy MT5. Zkušenější investoři najdou všechny pokročilé nástroje a kompletní servis, na který jsou zvyklí. CFD WORLD disponuje nejnovějšími technologiemi a inovacemi při zajištění absolutní bezpečnosti pro své klienty. CFD WORLD přijala závazek dodržovat nejvyšší stupeň ochrany prostředků svých klientů ve smyslu směrnice o trzích a finančních nástrojích (MiFID II) a s dohledem a regulací Kyperské komise pro burzy a cenné papíry (CySEC) s CIF licencí číslo 242/14.

Více na https://cfdworld.com/cs/.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Okénko investora:

Čt 15:33  Zadlužení veřejného sektoru mírně kleslo Ing. Štěpán Křeček, MBA (BHS)
St 15:04  Kdy se zastaví růst cen pohonných hmot? Petr Lajsek (Purple Trading)
Út 15:56  Co má společného bitcoin a S&P 500? Ali Daylami (BITmarkets)
Po 15:01  Evropský průmysl zelené energie má problém: Společnosti se stěhují do USA Olívia Lacenová (Wonderinterest Trading Ltd. )

Přečtěte si také:

19.03.2017AstraZeneca má za sebou hořkosladký týden Ekonomický deník (Ekonomický deník)
01.01.2017AstraZeneca 2017: nový lék na rakovinu i boj s byrokracií Ekonomický deník (Ekonomický deník)
11.12.2016MIT a AstraZeneca: nová naděje pro pacienty s Alzheimerem a rakovinou Ekonomický deník (Ekonomický deník)



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688