Libor Stoklásek (Imperial Finance)
Investice  |  02.03.2021 22:28:05

Closing Bell (2. 3. 2021) – Obchodníci vyčkávají na data z amerického trhu práce

Druhá obchodní seance nového týdne přinesla na nejširší americký index S&P 500 stagnaci poté, co tento hlavní akciový benchmark zapsal během včerejšího dne nejsilnější růst od měsíce června minulého roku. Dnes se nedařilo zejména technologickým titulům, které srážely index Nasdaq k přes procentním ztrátám. Zatímco společnosti Apple a Tesla ztrácely půdu pod nohama, dařilo se sektoru základních materiálů a energetickému odvětví. Investoři nadále sledují americký Kongres, který schvaluje nový stimulační balíček Joe Bidena.

Na trzích sledujeme optimismus ohledně znovuotevření jednotlivých částí ekonomiky a vidíme přesun kapitálu z technologických akcií do titulů nejvíce zasažených koronavirovou pandemií. Zajímavé pohyby sledujeme zejména u akcií průmyslového a finančního odvětví. Index S&P 500 zaznamenal během pondělní seance svůj nejlepší den od měsíce června, když trhy povzbuzovaly informace ohledně blížícího se schválení třetí vakcíny proti covid-19 a podpora balíčku fiskální pomoci udělená americkou Sněmovnou reprezentantů.

Během zítřejšího dne se dočkáme prvních předstihových ukazatelů z amerického trhu práce v podobě reportu národní zaměstnanosti ADP. S fiskálním balíčkem prezidenta Joe Bidena nadále postupujícím legislativním procesem v americkém Capitol Hill se v prvním týdnu nového měsíce ukáže, jak vypadalo oživení na americkém trhu práce v měsíci únoru.

 
Vládní údaje z konce minulého týdne poodhalily, že počáteční žádosti o podporu v nezaměstnanosti neočekávaně klesly na nejnižší hodnoty za poslední tři měsíce, což naznačuje, že zpomalující se míra infekce umožňuje trhu práce získat určitou trakci. Ekonomové očekávají, že americká ekonomika vytvořila v únoru 180 tis. nových pracovních míst, při lednovém nárůstu o 49 tis.. Nicméně „zimní bouře“, která se přehnala přes americký jih, může tempo oživení opět zadrhnout.

Zprávy o stavu americké ekonomiky, která zachycuje stav ve dvanácti distriktech FEDu dle subjektivního hodnocení jejich představitelů, se dočkáme během středeční obchodní seance ve 20:00 hod. Předseda FEDu Jerome Powell má hovořit o současném stavu ekonomiky na online akci, kterou pořádá během čtvrteční obchodní seance Wall Street Journal.

Evropské akciové trhy dnes uzavíraly v zeleném pod pozitivními zprávami z německého automobilového průmyslu, kde se v měsíci únoru znatelně zlepšila podnikatelská nálada. Firmy jsou optimističtější ohledně budoucího vývoje a počítají s výrazným zvyšováním produkce. Vyplývá to z průzkumu mnichovského institutu Ifo. Index očekávání v únoru stoupl z lednových 15,1 na 37 bodů. Podle dnešních dat spotřebitelská inflace eurozóny v únoru meziročně vzrostla o 0,9 %. Německá kancléřka Angela Merkelová chce prodloužit stávající karanténu nejméně do 28. března.

Ing. Libor Stoklásek, MBA
Imperial Finance

Imperial Finance

Dynamicky smýšlející privátní investiční kancelář Imperial Finance nastoluje v českých podmínkách novodobé standardy moderní správy klientského kapitálu. Klientům nabízí komplexní správu portfolia s možností výplaty měsíčních výnosů. Kromě tradičních investičních nástrojů (akcie, měny, dluhopisy, nemovitosti) se zaměřuje na alternativní svět investic (kryptoměny, AOS, dotační a developerské projekty).

Investiční kancelář Imperial Finance sídlící v centru Brna zaštiťuje služby Imperial Invest Funds a Imperial Trade Capital, skrze které nabízí svým klientům, kromě nadstandardních služeb a výnosů, úplnou transparentnost, diverzifikované portfolio, přístup k moderním technologiím, příjemné zázemí investičních odborníků s mnohaletými zkušenostmi v oboru a dlouhodobou nadstandardní investiční nezávislost.

Více informací na: www.imperial-finance.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688