pardubickykraj.cz (Pardubický kraj)
Z regionů  |  08.02.2021 00:00:00

Z Poličky na Vysočinu se řidiči projedou po nové silnici ještě letos

Modernizace silnice II/360 z Poličky přes Korouhev až po hranici s Krajem Vysočina bude výrazně rychlejší a o 20 milionů korun levnější. Krajští radní na svém pondělním jednání potvrdili výběr dodavatele na stavbu, která vyjde na necelých 85 milionů korun včetně daně. Kraj chce tuto investici spolufinancovat z Integrovaného regionálního operačního programu.

Silnice II/360 z Poličky přes Korouhev až po hranici s Krajem Vysočina je důležitou spojnicí směrem na Nové Město na Moravě. Stavebně-technický stav je vzhledem k zatížení nejen nákladní, ale také osobní dopravou neúnosný, a proto jsme silnici zařadili do priorit pro čerpání v rámci evropských fondů,“ řekl náměstek hejtmana pro oblast dopravy Michal Kortyš s tím, že modernizace se týká sedmikilometrového úseku silnice.

 

Předpokládaná cena zakázky podle projektové dokumentace činila 103 milionů korun včetně daně. „Výsledná částka po soutěži, do které se nám přihlásilo osm subjektů, činí necelých 85 milionů korun včetně daně. Rozptyl částek podaných nabídek byl až do 100 milionů korun včetně daně,“ sdělil náměstek hejtmana pro oblast investic Roman Línek.

 

Vedle nižší ceny, se kraji v rámci soutěže podařilo výrazně i urychlit celou stavbu. „I přesto, že jsme dlouho bojovali s Ministerstvem pro místní rozvoj ohledně zařazení kritéria délky stavby do výběrových řízení, tak se i na tomto příkladu se ukazuje, že šlo o zcela správný krok. Dodavatelé nám totiž nabídli délku realizace stavby od 129 do 298 dní, což znamená, že nejvýhodnější nabídkou zkracujeme stavbu na jednu stavební sezonu,“ řekl hejtman Martin Netolický.

 

Modernizaci silnice II/360 chce kraj spolufinancovat z evropských fondů. „Projekt uplatníme do 95. výzvy Integrovaného regionálního operačního programu, což znamená dotaci 85 procent z Evropské unie bez vlivu na zahájení stavby. To předpokládáme v tuto chvíli 1. dubna,“ řekl radní pro evropské fondy a regionální rozvoj Ladislav Valtr.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688