Královéhradecký (kr-kralovehradecky.cz)
Z regionů  |  08.02.2021 00:00:00

Koronavirová epidemie v Královéhradeckém kraji neustupuje

8. 2. 2021 Autor: Dan Lechmann

V Královéhradeckém kraji za poslední týden přibylo 5 489 nových případů nákazy covid-19. Epidemická situace nadále zůstává nejhorší v okrese Trutnov, kde je nejvyšší počet nakažených na 100 tisíc obyvatel v rámci celé ČR. V kraji se nadále testuje na devíti místech. Na sedmi místech pak probíhá očkování, kde bylo ke včerejšku aplikováno dohromady přes 18 tisíc dávek vakcíny.

Situace se v uplynulém týdnu nezlepšila, denní přírůstky nově nakažených dosahovaly v některých dnech až 1292 nově zjištěných případů nákazy. Nejvíce je zasaženo stále zejména Trutnovsko a vyšší počty vykazuje rovněž Hradec Králové. Jako jednu z možných příčin skokového nárůstu lze očekávat výskyt nakažlivější britské mutace viru, nicméně v našem kraji oficiálně zůstává potvrzen pouze jeden případ. Stále totiž netrpělivě čekáme na zprávu Státního zdravotního ústavu, který zkoumá vzorky z našeho kraje a měl by potvrdit, o jaký typ mutace se jedná, což je důležité pro přesné informování veřejnosti a pro epidemická opatření v regionu,“ řekl hejtman Martin Červíček, který je aktuálně v domácí karanténě z důvodu kontaktu s nakaženým.

 

V kraji se neustále testuje na covid-19 na devíti místech. Za posledních 10 dnů se v regionu provedlo přes 18 tisíc PCR testů. Zároveň kraj ve spolupráci s nemocnicemi a armádou připravuje nasazení mobilních testovacích týmů mimo zdravotnická zařízení v nejpostiženějších lokalitách.

 

Od ledna se v Královéhradeckém kraji očkuje proti covid-19 v sedmi nemocnicích. „K 7. únoru bylo proočkováno 18 273 dávek vakcíny ze zhruba 20 tisíc dávek, které do našeho kraje dorazily. Druhou dávku dostalo už téměř pět tisíc osob a zhruba stejný počet je očkovaných seniorů starších 80 let. Zároveň čekáme na další dodávku vakcíny, která by měla umožnit očkovat další zájemce,“ doplnil hejtman.

 

Od dubna by se mělo očkování přesunout do očkovacích center, kde se bude aplikovat minimálně 100 tisíc dávek vakcíny měsíčně. Kraj je připravuje minimálně na sedmi místech – v Hradci Králové, Náchodě, Trutnově, Jičíně, Dvoře Králové nad Labem, Rychnově nad Kněžnou a ve Vrchlabí. Očkovací místa by ale mohla být také v Broumově, Jaroměři a Novém Bydžově.

 

 

Koronavirová epidemie v Královéhradeckém kraji neustupuje

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688