Libor Stoklásek (Imperial Finance)
Investice  |  05.02.2021 22:30:33

Closing Bell (5. 2. 2021) – Trh práce zklamal, indexy však zapisují nová maxima

Zámořské akciové trhy reagovaly na slabá dataamerického trhu práce růstem a technologický index Nasdaq dosáhl svého nového rekordního maxima. Smíšené statistiky makroekonomického kalendáře nadále zdůrazňují potřebu další nové vládni pomoci. Probíhající jednání v americkém Washingtonu a pokrok v distribuci vakcín posilují sázky na oživení amerického hospodářství, díky čemuž nejširší americký index S&P 500 a technologický Nasdaq zaznamenaly nejlepší týden od amerických voleb ze začátku listopadu.

Páteční dlouho očekávaná dataamerického trhu práce poukázala na lednový růst pracovnách míst mimo sektor zemědělství o 49 tis., většinový konsenzus přitom očekával nárůst o 50 tis. míst. Report NFP byl tedy na odhadech, což obchodníci považovali i tak za výrazné zklamání, jelikož např. analytické oddělení Citigroup počítalo s růstem až o 250 tis. pracovních míst. Údaje růstu počtu pracovních míst za měsíc prosinec byla navíc revidována z poklesu o 140 tis. na propad o 227 tis. Listopadová čísla byla snížena z 336 tis. na 264 tis. pracovních míst. Míra nezaměstnanosti dnes lehce potěšila poklesem z 6,7 na 6,3 %. Největší propady pracovních míst zaznamenaly sektory pohostinství, maloobchodu a cestovního ruchu.

Snaha nově zvoleného prezidenta Joe Bidena uzákonit nový fiskální návrh pomoci v boji proti dopadům koronaviru v objemu 1,9 bilionu dolarů dnes nabrala na síle, když se Sněmovna reprezentantů USA rozhodla hlasovat o rozpočtovém plánu, který by umožnil přijetí legislativy v nadcházejících týdnech i bez podpory republikánů.

Společnost Johnson & Johnson (JNJ) posilovala poté, co výrobce léčiv uvedl, že požádal americké zdravotní regulační orgány o povolení jednorázové vakcíny proti covid-19 pro nouzové použití. Akcie GameStop (GME) během dnešní seance posilovaly o 20 %, když online obchodní aplikace Robinhood zrušila všechny restrikce uvalené na „nestabilní“ akcie společností. Mezi něž se řadil právě Gamestop a AMC Entertainment. Nákup akcií AMC byl dříve omezen na 5 500 a GameStop na 500 akcií. Akcie společnosti Activision Blizzard (ATVI) posílily o 9,60 % pod pozitivními předpovědi celoročních tržeb, které jsou taženy
 silnou poptávkou po nejnovějším pokračování úspěšné franšízy Call of Duty.

Ing. Libor Stoklásek, MBA
Imperial Finance

Imperial Finance

Dynamicky smýšlející privátní investiční kancelář Imperial Finance nastoluje v českých podmínkách novodobé standardy moderní správy klientského kapitálu. Klientům nabízí komplexní správu portfolia s možností výplaty měsíčních výnosů. Kromě tradičních investičních nástrojů (akcie, měny, dluhopisy, nemovitosti) se zaměřuje na alternativní svět investic (kryptoměny, AOS, dotační a developerské projekty).

Investiční kancelář Imperial Finance sídlící v centru Brna zaštiťuje služby Imperial Invest Funds a Imperial Trade Capital, skrze které nabízí svým klientům, kromě nadstandardních služeb a výnosů, úplnou transparentnost, diverzifikované portfolio, přístup k moderním technologiím, příjemné zázemí investičních odborníků s mnohaletými zkušenostmi v oboru a dlouhodobou nadstandardní investiční nezávislost.

Více informací na: www.imperial-finance.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688