David Jukl (Mercurius Pro)
Investice  |  16.12.2020 11:50:21

3 akcie lithia, které získávají největší profit z Bidenova prezidentství

Díky rozmachu elektrických vozidel a Joeovi Bidenovi se očekává, že o akcie spojené s lithiem v budoucnu bude ohromný zájem.

Zdá se, že podle svého programu chce Joe Biden na silnici mnohem více EV.

Za prvé: „Ve Spojených státech je nyní na silnici jeden milion elektrických vozidel. Klíčovou překážkou dalšího nasazení těchto vozidel snižujících emise skleníkových plynů je však nedostatek nabíjecích stanic a koordinace na všech úrovních správy. Jako prezident bude Biden spolupracovat s místními guvernéry a starosty na tom, aby vybudoval více než 500 000 nových veřejných nabíjecích stanic do konce roku 2030.“

Za druhé, nyní existuje značná poptávka po elektrických vozidlech - a pravděpodobně i v budoucnu bude. Například guvernér Kalifornie Gavin Newsom právě podepsal výkonné nařízení zakazující prodej osobních automobilů na benzín ve státě od roku 2035.

Za třetí: „Mary Barra generální ředitelka General Motors  oznámila zvýšení finančního závazku GM k EV a AV na 27 miliard USD do roku 2025 - oproti 20 miliardám USD plánovaným před nástupem pandemie COVID-19.“

Aby se však cokoli z toho stalo, musí mít svět mnohem větší množství lithia, které může použít na tyto projekty a plány. Očekává se, že v příštích čtyřech letech se poptávka více než zdvojnásobí, protože výroba baterií EV bude rychle růst, jak uvádí Těžařský týdeník Creamer Media.

Global X Lithium & Battery Technology ETF (LIT)

Jedním z nejlepších způsobů, jak diverzifikovat portfolio EV, je ETF, například LIT. Global X Lithium & Battery Tech ETF, které investuje do celého lithiového cyklu, od těžby a rafinace kovu, přes výrobu baterií. Toto ETF nejen poskytuje investorům expozici vůči lithiovým a bateriovým společnostem, jako jsou Albemarle Corp., LG Chem, Samsung, Tesla (NASDAQTSLA), BYD Co. (OTCMKTS: BYDDF) a Panasonic Corp. (OTCMKTS: PCRFY), ale dělá to za nižší cenu. Pokud byste například kupovali 10 akcií z každé kótované akcie, stálo by to tisíce dolarů. Ale s tímto ETF můžete získat expozici za pouhých 54,50 $ za akcii.

Albemarle Corp. (ALB)

Trh s lithiem by mohl těžit z vítězství Joe Bidena, uvedl generální ředitel společnosti Albemarle Corp., Kent Masters, jak citoval Bloomberg. "Existují pobídky a je kladen důraz na elektrifikaci a elektromobily." Jeho tržní stránka by byla s Bidenem příznivější. “Cílová cena akcií Albemarle Corp. je stanovena až na 140 USD. k pozitivnímu pohledu přispívá i to, že známé analytické domy jako HSBC nebo Jefferies hodnotí akcie ALB známkou BUY a podporují býčí výhled.

Lithium Americas Corp. (LAC)

Lithium Americas Corp. působí jako společnost poskytující zdroje ve Spojených státech s podílem na projektu Cauchari-Olaroz v argentinské provincii Jujuy a vlastní 100% podíl na lithiovém projektu Thacker Pass v severozápadní Nevadě.

Podle agentury Reuters: „Společnost Lithium Americas uvedla, že plánuje utratit 400 milionů USD na první fázi svého projektu Thacker Pass s produkce 20 000 tun lithia ročně. Očekává se, že důl bude otevřen do roku 2023.“

Mercurius Pro

Mercurius Pro, o. c. p., a. s. vznikl v roce 2018 a jeho tým má bohaté zkušenosti z předchozího působení jak v českých, tak zahraničních makléřských domech, investičních bankách a dalších finančních institucích. Poskytujeme profesionální služby pro začínající, pokročilé i institucionální investory. Naší vizitkou jsou letité zkušenosti a výsledky naší práce.

Pro investory, kteří nemají velké zkušenosti, případně jsou limitováni časem, nabízíme konzultace s makléřem či pasivní přístup k investicím skrze řízená portfolia. Zkušený investor uvítá širokou paletu nástrojů FX, komoditního, finančního i akciového trhu, včetně derivátů. Lehce si tak může z naší nabídky vytvořit své široce diverzifikované portfolio. Profesionálním a korporátním investorům nabízíme produkty a podmínky upravené dle jejich požadavků.

Více informací najdete na: www.mercurius.pro


Poslední zprávy z rubriky Investice:

Pá 16:02  Komentář k dubnové volatilitě Tomáš Kacerovský (WOOD & Company)
Pá 15:25  Výsledky Chevronu za 1Q roku smíšené Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)
Pá 14:40  Reálné osobní výdaje na 0,5 % ČSOB-Dealing (ČSOB-Dealing)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688