Michal Bürger (eMClient)
Okénko pro podnikatele  |  26.10.2020 10:03:12

Home office: Jak efektivně pracovat z domova

Vypuknutím druhé vlny Covid-19 jsou miliony pracovníků v Evropě znovu (ne)dobrovolně poslány na Home Office – práci z domova.

Mnoho zaměstnanců doteď nemá zavedenou rutinu domácí kanceláře - a není snadné udržet si produktivitu mimo své obvyklé pracovní prostředí.

Jaké nezbytné nástroje tedy potřebujete pro svůj Home Office?

Základní nástroje pro Home office

Práce z domova je produktivní, pokud můžete efektivně spolupracovat na projektech se svými kolegy a dosahovat stejných výsledků, jakých byste dosáhli ve své kanceláři.

K dosažení tohoto cíle potřebujete nástroje pro komunikaci, plánování a správu úkolů, konkrétně:

E-mailový klient 
Je zásadní zůstat ve (virtuálním a tedy hygienickém) kontaktu. Potřebujete mít možnost pracovat se svými e-maily, přistupovat k předchozí komunikaci nebo chatovat, když je třeba věci rychle vykomunikovat. Proto je jedním z nejdůležitějších nástrojů pro Home Office uživatelsky přívětivý e-mailový klient, který vám pomůže zkrotit bouři příchozích zpráv z práce.

Sdílené kalendáře 
Jelikož nemůžete spolupracovat se svými kolegy tváří v tvář, musíte se navzájem informovat o svých plánech, třeba pomocí sdílených kalendářů. 

Správce úloh 
Když konečně nemáte šéfa za zády, tak se vám ze začátku uleví. Po chvíli se však mnoho lidí nechá rozptýlit a ztratí pozornost. Všechna neočekávaná rozptýlení při práci z domova můžou způsobit, že budete s prací pozadu. Dobrý nástroj pro správu úkolů vám pomůže soustředit se a sledovat i pokrok vašich spolupracovníků.

Nástroje v režimu offline 
V této nejisté době je vhodné mít alespoň do jisté míry možnost pracovat offline. Dejte přednost aplikacím a nástrojům, které vám umožní pracovat a přistupovat k informacím i při výpadku internetového připojení (což se teď v domácnostech může dít častěji).

Například, e-mailový klient v offline režimu zajistí přístup k již přijatým e-mailům a umožní vám napsat odpovědi do zásoby, které se odešlou hned jak se opět připojíte k internetu. Neztrácíte tak zbytečně čas.


Všechny nástroje pro Home Office v jednom

Dalším aspektem efektivního rozložení vaší domácí kanceláře je to, že máte všechny své nástroje na jednom místě - v tomto případě v jedné aplikaci. I když existuje několik dobrých aplikací pro každou z výše uvedených funkcí, je jednodušší mít vše propojené.

Jednou z takových aplikací, které dokonale integrují nástroje pro efektivní práci z domova, je eM Client – desktopový nástroj pro správu e-mailů a řízení práce pro Windows i Mac. E-maily, chat, kalendáře, kontakty nebo správa úkolů - vše je po ruce a funguje také v režimu offline.

Vyzkoušejte aplikaci eM Client zdarma - je čas zamilovat si práci z domova :)

 

 

Michal Bürger

Michal Bürger je spoluzakladatel a CEO společnosti eM Client, s.r.o. a spoluautor známé e-mailové aplikace eM Client. Již více než 10 let se zabývá problematikou e-mailových technologií. Se svým týmem vytvořil řadu inovací a nových funkcionalit v oblasti e-mailové komunikace a bezpečnosti a věří, že e-mail má nejlepší roky stále před sebou.




eM Client, s.r.o.

eM Client je původem česká firma, která vytvořila aplikaci pro správu e-mailů eM Client jako úspěšnou alternativu Outlooku. Českého pošťáka pro Windows a macOS s řadou odborných ocenění využívá přes 1,5 milionu aktivních uživatelů po celém světě. eM Client je důvěryhodným partnerem pro individuální zákazníky, ale i největší hráče globálního byznysu, jako např. Toyota, DPD, Avis, nebo McDonald’s. V roce 2020 firma vydala již osmou verzi aplikace eM Client s řadou novinek a unikátních funkcí pro zvýšení produktivity a lepší zabezpečení e-mailové komunikace.

Více na www.emclient.com.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Okénko pro podnikatele:

26.03.2024  5 důvodů, proč by měl e-shop outsourcovat logistiku Michal Petrák (Comgate)
17.03.2024  Jak proměnit svůj relax s golfovou holí v nejlepší investici roku? Exkluzivní... Jitka Weiss (SNAIL TRAVEL INTERNATIONAL a.s.)
02.03.2024  Proč je dovolená na Maledivách skvělou investicí do vašeho zdraví a pohody Jitka Weiss (SNAIL TRAVEL INTERNATIONAL a.s.)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688