pardubickykraj.cz (Pardubický kraj)
Z regionů  |  23.10.2020 00:00:00

Z České Třebové do Litomyšle po nové silnici již v pondělí

Pardubice - Rekonstrukce 12 kilometrů dlouhého úseku silnice II/358 mezi Českou Třebovou a Litomyšlí se blíží ke konci. Od pondělí 26. října se na tuto silnici budou moci v režimu předčasného užívání stavby vrátit řidiči, kterým tak odpadne složitější objíždění přes Kozlov a Pazuchu. Investice vyšla na 186 milionů korun včetně daně. Pardubický kraj na tuto stavbu získal prostředky ze Státního fondu dopravní infrastruktury.

„Zprovoznění silnice II/358 mezi Litomyšlí a Českou Třebovou je první dokončenou stavbou, kterou se nám podařilo zahrnout mezi opravy či stavby silnic s návazností na dálnici D35. Vzhledem k tomu, že se jedná o modernizaci silnice ve stávající trase, tak jsou všechny postupy a jednání daleko jednodušší než v případě vedení novou trasou s nutností řešit majetkoprávní záležitosti,“ uvedl náměstek hejtmana pro oblast dopravy Michal Kortyš. „Celkové náklady na tuto stavbu jsou 186 milionů korun včetně daně s tím, že maximální výše dotace ze Státního fondu dopravní infrastruktury byla 200 milionů korun. Další práce na silnici nás čekají příští rok, kdy chceme na trase nainstalovat vysokorychlostní váhy, které dokáží vyhodnotit váhu a délku nákladních automobilů a v kombinaci s již osazenými zákazovými značkami eliminovat porušování dopravních předpisů,“ doplnil Michal Kortyš.

 

Řidiči budou na silnici vpuštěni o měsíc dříve, než bylo původně plánováno. „Režim předčasného užívání nám umožňuje vpustit dopravu na silnici s předstihem. V tuto chvíli čekáme na kolaudační rozhodnutí na katastru Litomyšle, které by mělo být vyřešeno začátkem listopadu. Do konce října pak bude dokončeno svislé a vodorovné dopravní značení a začátkem listopadu budou dobalena všechna napojení na komunikaci a následně dokončeny vsakovací příkopy, veřejné osvětlení v Němčicích a výsadba aleje u Zhoře,“ nastínil další postup po otevření komunikace hejtman Martin Netolický.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688