pilulka.cz (Pilulka)
Výsledky  |  31.08.2020 00:00:00

Pilulka zaznamenala rekordní pololetí. Meziročně vyrostla o 45 % a zvýšila zisk o 37 milionů.

Skupina Pilulka zaznamenala nejsilnější pololetí ve své historii. Posilněna korona krizí, ve které sehrála v oblasti zdravotnictví významnou společenskou roli, dosáhla od ledna do června tohoto roku tržeb 1,6 miliardy korun a vyrostla o 45 %. Internetové tržby vzrostly meziročně o 68 %, kamenné lékárny Pilulka utržily o 33 % více než loni.

Tržby skupiny Pilulka tvoří přibližně z poloviny internetový prodej a z druhé poloviny tržby kamenných lékáren s označením Pilulka Lékárna. Část sítě kamenných lékáren je provozována společností Pilulka a část franchise partnery. Společnost Pilulka dosáhla v prvním pololetí provozního zisku EBITDA 16 milionů korun (bez franchise lékáren, které nejsou součástí výkazů společnosti) zatímco v loňském roce ve stejném období vykázala ztrátu 21 milionů korun.

“Dokázali jsme extrémně rychle reagovat na krizi, která přišla v březnu a sehráli důležitou roli v dodávkách lékárenského sortimentu. Potěšitelné je, že jsme provozně každý rok efektivnější, stoupá naše ziskovost ruku v ruce s růstem tržní pozice a navyšujeme technologický náskok před konkurencí. Na trzích, kde jsme již delší dobu a dosáhneme určitého objemu, jako je Česká republika, dokážeme být zajímavě ziskoví, a to i přesto, že nadále významně investujeme. Česko bylo za první pololetí provozně v zisku 21 milionů korun. Slovensko je též provozně ziskové. Chceme expandovat v Rumunsku, kde jsme zatím provozně ztrátoví, ale vyrostli jsme na pětinásobek loňských tržeb. Nadále plánujeme vstoupit do Maďarska, až nám to politicko-hygienická situace umožní. Pozitivně vidíme i druhé pololetí, které je v našem oboru vždy tržbami silnější než první polovina roku,” komentuje výsledky Martin Kasa, spolumajitel Pilulka.

V prvních týdnech korona krize Pilulka spustila projekt eRecept.cz, který umožňuje pacientům rezervovat si léčivé přípravky na předpis ve většině českých lékáren. Před několika týdny pak Pilulka.cz spustila první PilulkaBox, kde umožnila zákazníkům bezobslužné vyzvednutí zboží v Pilulka lékárně. A v neposlední řadě posílila na jaře nejužší vedení o komerčního ředitele Martina Navrátila, který přišel ze skupiny PPF, kde budoval online banky v Srbsku a Indii.

Finanční výsledky v tiskové zprávě za rok 2020 nejsou auditované.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688