Research (Česká spořitelna)
Akcie ve světě  |  02.07.2020 09:21:45

Smíšené středeční obchodování

Akciové trhy v USA zakončily včerejší den po většinou v kladných hodnotách, když ve směru růstu působila další makroekonomická dataČervnový index nákupních manažerů v průmyslu od agentury ISM překonal očekávání trhu, když se přehoupl přes 50 bodovou hranici značící expanzi. Trh očekával hodnotu 49,5 bodu, ale reálná data dosáhla 52,6 bodu. Pozitivně působila i data od EIA ohledně stavu zásob surové ropy, které se snížily o 7,2 mil. barelů, což bylo také nad očekáváním a podpořilo to cenu ropy. Naopak mírně hůře dopadla ADP data ohledně zaměstnanosti (bez vlivu zemědělství a vlády) v červnu, když počet zaměstnaných namísto očekávaného růst k 3 mil., rostl pouze o 2,4 mil.

Mírnou nejistotu přináší opět i situace v Hong Kongu, kde se rozbíhají další větší protesty proti zákonu schváleným Čínou. Pravděpodobně v souvislosti s tím republikánský senátor Rubio dle agentury Reuters připravuje zákaz pro působení čínských firem na americkém kapitálovém trhu, pakliže budou zapojeny do špionáže, zneužívání lidských práv nebo budou podporovat čínskou armádu, což opět neprospívá americko-čínským vztahům.

Co se týče počtu nově nakažených, tak přírůstek byl vyšší než v předchozích dvou dnech. Nicméně firmy BioNTech a Pfizer (+3,2%) oznámily, že vývoj jejich vakcíny probíhá dobře a ukazuje zlepšení. Na samém počátku testů ho lidský organismus přijímá dobře.

Včera skončilo úvodní testování letadel 737 MAX od Boeingu (-1,6%), které zatím probíhalo bez komplikací. Důležité však budou následující týdny, kdy americký úřad pro letectví bude jednotlivá data z testování zkoumat a vyhodnocovat. Pokud by vše šlo hladce, tak lze očekávat, že by letouny mohly dostat povolení k vzletu během září. Otázkou ale zůstává, jak velká bude poptávka po zmíněných letadlech, když většina aerolinek propouští a letecký průmysl se z koronavirové krize bude dostávat v řádu let. Ryanair (+3,1%) včera například oznámil, že zruší 3,5 tispracovních míst.

Evropské trhy skončily v mírném záporu, když určitou nervozitu přinesl výrok Merkelové v německém parlamentu o tom, že je možné, že se EU s Brity nemusí dohodnout na finální podobě Brexitu. Pokroky ve vyjednávání jsou prý velmi omezené. Na druhou stranu je podpořily zprávy o vývoji vakcínynad očekávání skončila v Evropě i zpracovatelská PMI data.

Dnes budou zveřejněna americká data ohledně nových žádostí o podporu v nezaměstnanosti, která by měla ukázat k dalšímu zlepšení spolu s daty o zaměstnanosti bez zahrnutí zemědělského sektoru.

Akciové futures prozatím ukazují k smíšenému otevření trhů.

Marek Dongres, analytik České spořitelny

Česká spořitelna je bankou s nejdelší tradicí na českém trhu. Téměř 200 let tvoří jeden ze základních pilířů českého bankovního systému. V současnosti poskytuje služby pro přibližně 4,7 milionu klientů. Od roku 2000 je součástí nadnárodní finanční skupiny Erste Group Bank.

Více informací na: www.csas.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688