Patria (Patria Finance)
Dluhopisy  |  03.06.2020 13:41:12

JPMorgan Asset upřednostňuje hotovost, dluhopisy se mu moc nelíbí


Investoři by měli ve svých portfoliích, podle JPMorgan Asset Management, vyměnit své pozice na dluhopisech za hotovost, a to v době, kdy se globální ekonomika znovu otevírá a data se zlepšují.

Výnosy vládních dluhopisů klesly natolik nízko, že investoři potřebují na zajištění svých portfolií alternativy k tradičním bezpečným přístavům, uvedl Patrik Schowitz, globální stratég u JPMorgan Asset v Hongkongu. "Máme nadváženou hotovost," řekl Schowitz. Investorům, kteří používají k zajištění akciových portfolií dluhopisy, „se to moc nelíbí,“ dodal.

Investoř navyšovali hotovostní zůstatky, aby po březnových tržních otřesech bránili svá portfolia. Tím zůstali mimo trh v době, kdy se světová ekonomika vymaňuje z karantény a kdy index S&P 500 roste oproti březnovému minimu o 38 %. Fondy peněžního trhu podle Jefferies od února nakupily kolem 1,2 bilionu dolarů.

Schowitz má na dluhopisech podváženou pozici, na výnosech dluhopisů očekává mírný růst. Investorům radí, aby v následujících měsících přerotovali z bezpečných přístavů na aktiva směřující k ekonomickému oživení v příštích měsících. Americká recese co nevidět skončí, domnívá se.

JPMorgan Asset nastupuje „dětskými krůčky“ do akcií s vyšší betou a do dalších cyklických sektorů, komentuje Schowitz. Upřednostňují investice v Evropě a na rozvíjejících se trzích před USA, protože tam akcie utekly příliš daleko na to, aby stálo za to je honit, dodal.

Někteří významní institucionální investoři stále zůstávají opatrní. "Reálná ekonomika zůstane pravděpodobně slabá až do třetího čtvrtletí nebo do konce roku, ale finanční trhy se hýbou v očekávání ekonomického oživení," uvedli stratégové z BlackRock. "Trhy mohou přestřelit na základě příliš optimistických očekávání, anebo se objeví zádrhele u pandemie.“

Zdroj: Bloomberg

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Dluhopisy:

Út 10:31  CTP: Akvizice pozemků v Polsku Research (J&T BANKA)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688