Jiřina Kavková (Kurzy.cz)
Politika a události  |  29.05.2020 21:28:51

Zjednodušený průvodce současným cestováním pro návštěvníky v regionu střední a východní Evropy

Vzhledem k tomu, že případy COVID-19 vrcholí a pak zase klesají, mnoho zemí oznámilo postupné plány na „ukončení izolace“. Výsledkem je, že společnosti se obezřetně chystají na návrát do práce, a přestože návrat k „normálu“ není možný, k návratu dojde. Cílem investorů, nájemců, bank a developerů je pokračovat v probíhajících projektech a v hledání nových příležitostí.

Kevin Turpin, regionální ředitel průzkumu trhu pro východní a střední Evropu, uvedl: Česká republika byla jednou z prvních zemí, která se v Evropě rozhodla pro izolaci a zavedla širokou škálu opatření na ochranu zdraví svých obyvatel. V důsledku toho byl zaznamenán relativně nízký počet případů. ČR byla také jednou z prvních zemí, která oznámila postupný plán ukončení opatření a návratu k větší svobodě pohybu. Z velké části EvropyČeská republika v současné době jeden z nejotevřenějších přístupů ke svým hranicím za předpokladu, že bude splněna řada zdravotních a bezpečnostních opatření, včetně požadavků negativních testů COVID-19. V současné době je otevřeno několik letových tras, včetně Amsterdamu, Frankfurtu, Paříže a řady tras CEE. Během těchto fází opětovného otevření bude nezbytné, aby úřady monitorovaly případné výkyvy v počtu případech onemocnění a následně upravovaly opatření a cílové destinace. Pokud fyzicky chcete navštěvovat Českou republiku a a podnikat v ní, v současné době je možné postupovat podle požadavků a pokynů.  Domníváme se však, že je rozumné očekávat i jejich narušení, v procesu toho jak se svět přizpůsobuje a znovu vrací se ke svému „novému normálu“. “

Zjednodušený průvodce současným stavem cestování a pravidel pro návštěvníky v regionu střední a východní Evropy následují klíčová kritéria:

·         Je vstup do země povolen? Klíčová kritéria jsou založená na tom, zda jsou hranice země otevřené nebo ne. Potenciální návštěvníci jsou často omezeni na základě země jejich původu. V případě střední a východní Evropy můžou být tato pravidla v některých případech omezena na země EU, nebo se může jednat i o mnohem přísnější omezení, například povolení vstupu jenom občanům nebo těm, kteří mají v zemi povolení k pobytu (včetně rodinných příslušníků).

·         Karanténa a zdravotní požadavky při vstupu? Ačkoli se hranice pomalu otevírají, mnoho zemí zachovává opatření k omezení růstu nových případů COVID-19 ze strany mezinárodních cestujících zavedením karantény / izolace do 2 týdnů. Je to případ většiny zemí střední a východní Evropy. Na některých trzích, včetně České republiky, existují i další podmínky, kdy platný (negativní) certifikát s několikadenní platností postačuje k předložení na hraniční kontrole, takže to může stačit například k provedení nezbytné prohlídky nemovitosti. V závislosti na vaší domovské zemi musíte také zkontrolovat podmínky návratu ze země, kterou chcete navštívit.

·         Metody vstupu: Nejběžnější metodou vstupu pro mnoho klientů by normálně bylo leteckou dopravou, ale trasy do regionu a z regionu se mezi zeměmi liší a v současnosti zůstávají poměrně omezené. Například v Polsku jsou pozastaveny všechny mezinárodní lety a železniční spojení. Podobný případ jsou vlakové a autobusové trasy, kvůli snaze všech dopravců vyřešit problémy týkající se kapacity a zdravotních požadavků.

·         Je účel návštěvy nutný? Mnoho trhů stále zůstává dost přísných na to, kterým společnostem povolí vstup do země, ale některé mají zavedený proces na podporu kontinuity podnikání, který vyžaduje, aby obě strany v biznisu poskytly relativně jednoduchou administrativu kromě jakýchkoli jiných zdravotních požadavků.

·         Ubytování a cestování: Důležitá je také možnost mít někde místo na spaní a prostředky pro bezpečné cestování po městě nebo v zemi taxíkem či půjčeným autem. Mnoho z těchto služeb funguje s dalšími opatřeními na ochranu lidí, například obrazovky z plexiskla v taxi mezi řidičem a cestujícími. Hotely jsou otevřeny ve všech zemích střední a východní Evropy, s výjimkou České republiky a Maďarska, kde mají být otevřeny od 25. května (ČR) a 1. června (Maďarsko).

·         Přístup k nemovitostem (prohlídky): Možnost prohlídek nemovitostí se liší, ale obecně neexistuje tolik oficiálních omezení. Téměř ve všech případech byste s největší pravděpodobností organizovali prohlídku nemovitosti prostřednictvím vlastníka, jeho agenta nebo správce nemovitosti, který by vás měl být schopen informovat o jakýchkoli konkrétních požadavcích. Buďte připraveni, že někteří nájemníci mohou odmítnout návštěvu svých prostor jakémukoli nezaměstnanci, aby se omezila šance na přenos. Kromě toho buďte připraveni dodržovat místní opatření prováděná v oblasti zdraví a hygieny, jako jsou kontroly teploty, dezinfekce a nošení roušek a rukavic. Ty mohou často překračovat jakékoli oficiální požadavky, ale budou důležitá pro zajištění úrovně důvěry, která je nutná pro navrácení uživatel nemovitosti na určitou úroveň normality.

Následující statistiky a souhrny vycházejí z veřejně dostupných informací k datu aktualizace (11. – 18. května 2020) a podléhají pravidelným změnám.


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Poslední zprávy z rubriky Politika a události:

Po 21:24  A cold night is ahead with widespread middle to upper 30s expected US National Weather Service (weather.gov)
Po 16:51  China's retail sales expand 5.5% in Jan-Feb China state infooffice (scio.gov.cn)
Po 16:13  China's industrial output grows 7% in Jan-Feb China state infooffice (scio.gov.cn)






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688