TNBiz (TN.cz)
Ze světa  |  31.03.2020 21:47:07

V USA je přes 180 tisíc nakažených. Tvrdá opatření Trump i tak odmítá


Ve světě se koronavirem nakazilo více než 800 tisíc lidí. Itálie překročila hranici sta tisíc nemocných a prodloužila celostátní karanténu. Španělsko v počtu nakažených překonalo Čínu - koronavirus tam má téměř 95 tisíc lidí. Nejhůře zasaženou zemí ale zůstávají Spojené státy - v zemi je více než 180 tisíc infikovaných.

Ve Spojených státech se provádějí kontroly nejen při vstupu do země, ale i na hranicích mezi jednotlivými státy. Každý, kdo zamíří z Louisiany do Texasu musí zůstat dva týdny v karanténě a místo pobytu musí kvůli kontrole nahlásit policii.

Takové opatření si ale zavedly jednotlivé státy samy, celostátní opatření v plánu není. Prezident Donald Trump zatím ani neuvažuje o zákazu vycházení. "Jestli to uděláme, dáme vám vědět. Ale podle mě je to v tuto chvíli velmi nepravděpodobné," prohlásil.

Druhá nejzasaženější země světa - Itálie - zaznamenává nižší nárůst případů. Místní úřady věří, že je to díky celostátní karanténě, která tam trvá už čtvrtý týden. Vláda se ji proto rozhodla prodloužit nejméně do 12. dubna. Jenže takové opatření vzbuzuje obavy - spousta Italů už přišla o svá živobytí.

Lidé se zoufale snaží dostat do banky, chtějí získat pomoc na své podnikání. Policisté se jim snaží vysvětlit, že to teď bohužel není možné. Celá země v úterý držela minutu ticha za oběti koronaviru. "Tahle rána zoceluje náš národ. Bolest z nás dělá komunitu. Musíme to zvládnout. Musíme to zvládnout pro ně, aby jejich oběť nepřišla nazmar," uvedla starostka Říma Virginia Raggiová.

V počtu nakažených předehnalo Čínu, odkud se nákaza rozšířila do celého světa, i Španělsko. Země navíc opět zpřísnila opatření - zakázala veřejné smuteční obřady a pietní akce. Na pohřbech mohou být přítomni maximálně tři lidé.

A nová nařízení platí i v Rusku - celá Moskva je v karanténě. Ta se týká téměř 13 milionů lidí. Mají povoleno chodit pouze na nákupy, do práce nebo k lékaři. Za porušení chce vláda občany trestně stíhat. Země hlásí více než 2300 nakažených.

 


TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Vydaná opatření a zpravodajství






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688